Premiärträning på GPA för flickakademin - BK Häcken BK Häcken
Flickakademi Pojkakademi
2021-05-03 19:03:30
Premiärträning på GPA för flickakademin

Efter ett par månaders byggande var det idag äntligen dags för invigning av de nya planerna på GPA. För första gången tränade vår flickakademi sida vid sida med pojkakademin, sedan övergången från GFC till BK Häcken i vintras.  


Under måndagskvällen var det dags för invigning när hela vår akademiverksamhet tränade på det nya konstgräset. För flickakademin var det första träningen på GPA, som tidigare i vår har hållit till på deras gamla hemmaplan Vallhalla IP. 

Lovisa Gunnarsson, som ingår i F19–laget, känner sig nöjd med sin nya hemmabas och är samtidigt positivt inställd till det miljöbyte som spelarna tvingats genomgå. 

– Jättekul att komma hit och träna för första gången och att få inviga de nya planerna, det är ju verkligen en jättefin anläggning. Det känns spännande att vi i och med flytten till BK Häcken får chansen att testa på något nytt, speciellt nu när situationen i världen är som den är och vi inte har kunnat spela matcher.

På tal om det, hur mycket längtar du till första matchen i BK Häcken–tröjan?

– Det kan du inte ens föreställa dig, säger hon och skrattar. 


Nästa steg i uppgraderingen av faciliteterna på GPA är utbyggnationen av huvudbyggnaden där kontor och omklädningsrummen finns. Här en en helt ny vinge planerad att byggas, som framför allt kommer rymma fler omklädningsrum. Vi inväntar fortfarande bygglov till detta och det kommer därför att dröja ytterligare innan det första spadtaget kan tas.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.