Rasmus Lindgren avslutar karriären efter säsongen - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-09-07 19:14:16
Rasmus Lindgren avslutar karriären efter säsongen

BK Häckens lagkapten Rasmus Lindgren väljer att lägga skorna på hyllan efter säsongen. 36-åringen, som i år gör sin sjätte säsong i den gulsvarta tröjan, avslutar därmed en lång karriär med flera titlar och många framgångsrika år både i Sverige och utomlands. 

 

Rasmus Lindgren kom till BK Häcken 2016 och med sin tunga meritlista rankades han som ett Allsvenskans största nyförvärv det året. Det dröjde inte länge innan han satte avtryck i klubben och sex säsonger senare kan man konstatera att han är en av de bästa spelarna som burit den gulsvarta tröjan.

– Det här är ett beslut som växt fram de senaste veckorna och skadorna var lite som spiken i kistan. Det är klart att det är speciellt, jag har hållit på i 19 år och fotbollen har varit mitt liv, men samtidigt är det spännande med ett nytt kapitel och nya utmaningar, säger Lindgren.

 

Inför säsongen 2017 blev han utsedd till BK Häckens lagkapten. En roll han axlat på ett utmärkt sätt ända sedan dess.

– Det har varit en ära att få vara lagkapten i en så fin klubb som BK Häcken, säger mittbacken.

 

Det återstår dock lite drygt tre månader av säsongen och förhoppningsvis är det inte sista gången vi sett Rasmus Lindgren på plan. Skadorna har avlöst varandra i år, men Lindgren hoppas ändå att han kommer att komma tillbaka till plan innan säsongen är slut. 

– Jag har haft trubbel i tre månader, först ena vaden, sedan stukad fot och nu den andra vaden. Det har varit tufft. Men jag hoppas kunna spela matcher innan jag lägger av för jag vill inte att Mjällby borta ska bli min sista match. Jag gör allt för att ta mig tillbaka och bidra på plan.

 

Se en längre intervju med Rasmus Lindgren i spelaren ovan.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.