Herr
2024-01-11 14:00:00
Rasmus Lindgren tillbaka i herrlaget

BK Häckens tidigare lagkapten Rasmus Lindgren och nu senast P19-tränare för Bollklubben tar klivet upp till herrlaget och blir assisterande tränare i Paco Johansens tränarstab.
– Jag ser fram emot att sätta igång att jobba för det är hårt jobb som gäller, säger Rasmus Lindgren.
  

2021 meddelade BK Häckens tidigare lagkapten att han avslutar karriären. Totalt blev det sex år som spelare i den gulsvarta tröjan, därefter sadlade Lindgren om till att bli tränare och blev assisterande tränare till Hristijan Cvetkovski i Bollklubbens P19-lag året efter. Inför säsongen 2023 tog Rasmus Lindgren över som huvudtränare och så här summerar han sin tid i akademin:
– Det har varit två väldigt lärorika år som har varit väldigt nyttiga för mig i min utveckling som tränare. Att jag fick börja som assisterande tränare till Hristijan var otroligt lärorikt och nu senast som huvudtränare vilket var ett större ansvar där man fick en större helhetsbild över att vara tränare. Dessa år har gjort mig gott men sen har man mycket kvar att lära, vilket man har hela livet, säger Rasmus Lindgren.
Nu väntar ett nytt uppdrag där Lindgren blir assisterande tränare i Paco Johansens tränarstab.  Avtalet är skrivet över tre år. På måndag, klockan 17.00, väntar årets första träning för den nya tränarstaben och laget på Bravida Arena.
– Jag tycker att det ska bli fantastiskt kul, lärorikt för mig själv och det ska också bli väldigt inspirerande att få jobba med den nya tränarstaben och spelarna som har visat att de är väldigt bra. Jag hoppas att jag kan komma in och bidra med det som jag kan. Jag ser verkligen fram emot årets säsong, säger han.
 
Martin Ericsson om att flytta Rasmus Lindgren till herrlaget:

– Det känns bra att stärka kompetensen och kontinuiteten med Rasmus i staben. Rasmus har sedan sin ankomst till klubben varit en viktig ambassadör för klubben både som spelare och kapten, och nu som tränare. Han bidrar med en hög fotbollskompetens och driv, men också en god förståelse för vad som krävs som spelare på den här nivån.


Se en längre intervju med Rasmus Lindgren i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved