Dam
2023-03-25 18:00:00
Robert Vilahamn: ”Det är i BK Häckens DNA”

BK Häcken premiärspelar under söndagen mot Djurgårdens IF i OBOS Damallsvenskan på Bravida Arena. Där vill huvudtränaren starta säsongen med tre poäng.

– Vi har hunnit längre i år än inför förra året, säger Robert Vilahamn.

 

BK Häcken har gått rent i cupen med tre raka segrar i gruppspelet och en semifinalseger mot toppkonkurrenten Kristianstads DFF efter att Stine Larsen avgjort på övertid. Nu hoppas Robert Vilahamn att laget tar med sig formen in i nästa match.

– Vi har en strategi för hur Djurgården gör men vi har en strategi oavsett. Gör de om något är vi förberedda på det. Vi har en stark tro på det vi gör, säger Vilahamn.

Under försäsongen har laget jobbat hårt med presspelet – likaså inför den här matchen.

– Defensivt har vi valt att fokusera på just presspelet. Vi vill vara ett aggressivt lag som har bollen och då vill man pressa mycket.  Det gäller att synka det, hur vi gör det ihop och att vi kan göra det på rätt sätt, säger Vilahamn.

Besvikelsen över att komma två i OBOS Damallsvenskan och Svenska Cupen samt att missa Champions League på målsnöret ligger kvar. Presspelet är, enligt huvudtränaren, en av delarna laget har jobbat med för att lyfta prestationerna ytterligare en nivå.

– Framför allt handlar det om att vi vill vara ett pressande lag, som ska pressa och störa motståndarna. Oavsett vilka vi möter ska vi ha en strategi för det, men principen är att vi ska vara ett pressande lag och det är i BK Häckens DNA. Det är något vi går för, säger Vilahamn.

Trots att målsättningen är högt satt ligger dock fokuset på att ständigt bli bättre.

– Det ligger på oss som förening. Det gäller herrarna och det gäller damerna. Varje dag ska vi förbättra oss. Om vi gör det varje dag vinner vi serien till slut. Skulle det mot all förmodan inte bli så i år så får vi fortsätta med det och då tar vi till slut ett Svenska Cupen-guld, guld i OBOS Damallsvenskan och får ett nytt Champions League-gruppspel. Det är en självklarhet i den här föreningen, säger Vilhamn.

 

I år har laget mäktat med att göra tolv mål på fyra spelade matcher i Svenska Cupen – alla mot konkurrenter i OBOS Damallsvenskan.
 – Det handlar mycket om att vi har hittat tryggheten i hur vi vill anfalla och hur vi ska öppna ytor hos motståndarna. Vi har fått våra spelare som är lite snabbare och spetsigare där framme att faktiskt hota och skapa mycket målchanser. Vi har hittat mycket där så jag ser fram emot att se hur det ser ut i morgon, säger huvudtränaren.


Se inslaget med Jennifer Falk, Ruby Grant och Clarissa Larisey i spelaren ovan.


BK Häcken – Djurgårdens IF

Datum: Söndag 26 mars.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 15.00.

 

Du köper din biljett till premiärmatchen HÄR

 

Säkra din plats till säsongen 2023 – Köp ditt årskort HÄR

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved