Herr
2024-02-06 14:00:00
Romeo Amane: ”Det spelar ingen roll var jag spelar”

Romeo Amane har under försäsongen fått gå ner och spela i den defensiva mittfältsrollen. Men var han spelar under säsongen överlämnar han till den nye huvudtränaren Paco Johansen.

 

I fjol spelade mittfältaren Romeo Amane främst på en så kallad åttaposition – en av de två mer framskjutna mittfältsrollerna på mittfältet. I år har han främst startat i en mer tillbakadragen mittfältsrollen – det som kallas för sexa.

– Det känns bra att spela oavsett var tränaren väljer att spela mig. Jag är här för det. Det känns bra för mig var jag än spelar, om det så är som sexa eller som åtta, säger han.

Även om han främst spelat åtta under fjolåret står det klart att han även känner sig trygg i den mer framskjutna åttapositionen.

– Som nummer sex har du ett större ansvar i defensiven, och framför försvaret. Du måste hjälpa laget att trycka upp och hela tiden ligga framför försvaret och försvara väl, säger Romeo Amane.

Är det någon av de två olika positionerna som du föredrar?

– Jag tycker om att spela både åtta och sexa, det spelar ingen roll var jag spelar, säger Romeo Amane.

 

Under tisdagen ställs BK Häcken mot FK Haugesund i den andra, och sista, matchen i Marbella.

– Jag tror att där vi är i processen nu behöver vi jobba på många delar. Ibland fungerar det, ibland inte men vi är här för det. När vi nu spelar mot Haugesund ska vi försöka göra det vi gör på träning, säger Romeo Amane.


BK Häcken – FK Haugesund

Datum: Tisdag 6 februari.

Plats: Dama de noche, Banús Football Center.

Matchstart: 16.00.

 

Du ser matchen, gratis, på BKH Play.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved