Dam
2023-03-26 19:34:24
Rybrink efter premiärförlusten: "Vi får analysera och gå vidare"

Trots en dominant hemmainsats blev det förlust i den allsvenska premiärmatchen mot Djurgården.

– Det var en sådan dag när bollen inte gick in, säger Jennifer Falk.

 

BK Häcken började matchen starkt och redan efter tre minuter fick Anna Anvegård i väg ett skott på mål. Innan första kvarten hade gått hade Bollklubben vaskat fram tre stora målchanser – men utan att få utdelning. I den 16:e minuten var det Djurgården som vaskade fram en målchans – och fick utdelning direkt.

– Det är klart att det är frustrerande när vi har så mycket boll och skapar så många chanser och inte får in bollen. Samtidigt spelar det ändå ingen roll hur mycket boll man har om man ändå inte får in de där målen som vi behöver få, säger Josefine Rybrink.

Bollklubben hade ett bollinnehav på 65 procent i matchen, men trots det stora spelövertaget lyckades inte BK Häcken med att få hål på ett kompakt Djurgården.

– Det är den sista tredjedelen och hur vi ska få in bollen. Jag tycker ändå att vi har mycket boll och skapar många chanser men det är det där lilla, lilla sista, om hur vi ska göra mål på dem. Det gör vi tyvärr inte i dag, säger Rybrink.

Trots resultatet finns det delar i spelet att ta med sig från den här matchen, anser Rybrink.

– Det vi kan ta med oss är att vi skapar ett tryck på dem och att vi skapar många målchanser. Sedan får vi analysera och se hur vi ska göra mål på dem, det är ju det som krävs för att vinna matcher och det gjorde vi inte i dag. Vi får analysera och gå vidare, säger hon.

Djurgårdens mål var det enda skottet bortalaget fick på mål. Något som emellertid räckte för seger i dag.

– Det är en frustrerande match vi har mycket boll men får inte in bollen helt enkelt. Det är svårt att prata om matchen direkt efter, det är bara en stor frustration. Man får titta på det och se vad vi hade kunnat göra annorlunda, säger Jennifer Falk.


Du missar väl inte nästa hemmamatch? Säkra din biljett till matchen mot IFK Kalmar söndagen den 23:e april redan i dag.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved