Herr
2024-07-25 21:50:00
Seger i Luxemburg mot F91 Diddelang

Det blev en gulsvart 6–2-seger för Zeidane Inoussa och BK Häcken i Luxemburg. Målskyttar i dagens bortamatch blev Zeidane Inoussa, Amor Layouni och Ali Youssef.

– Denna segern hjälper verkligen vårt självförtroende och det kommer gynna oss i kommande matcher, säger Zeidane Inoussa.


Diddelang hade matchens första vassa målchans, hemmalagets ribbskott av Ibrahima Bah blir till en gulsvart kontring som Zeidane Inoussa tar hand om och skjuter in en gulsvart 1–0-ledning.

– Det var en rolig upplevelse, det var en spännande känsla, dagens match var lite annorlunda, nu är det bara ren glädje, säger Zeidane Inoussa.


Kvarten senare var det dags igen, denna gången utökar Amor Layouni till en gulsvart 2–0-ledning. Minuter senare, i den 32:e matchminuten gör hemmalaget sitt första mål, ett straffmål gjorde av hemmalagets Samir Hadji. Men BK Häcken ville ha mer och mer, tre minuter efter att hemmalaget kvitterat utöka Ali Youssef den gulsvarta ledningen till 3–1. Med minuten kvar till halvlek får hemmalaget en ny straff och ett nytt straffmål, Samir Hadji kvittar återigen och ledningen står 3–2 – men med sekunder kvar till halvtid gör Amor Layouni sitt andra mål innan domaren blåser av med en 4–2-ledning.

– Vi pratade om att fortsätta vara mentalt starka och att inte slappna av. Straffsituationerna kommer egentligen från ingenstans och det är två straffar som inte ska vara straffar, säger Zeidane Inoussa, säger dagens målskytt.

I den andra halvleken skulle målen fortsätta, då blev Ali Youssef tvåmålsskytt och med två minuter kvar på matchen stängde Srdjan Hrstic matchen efter skjutit in 6–2-ledningen.

– Personligen är jag dock inte helt nöjd med min prestation, men laget gör en väldigt fin match och vi ska vara stolta över vår insats i dag, säger Zeidane Inoussa.


På torsdag, nästa vecka spelas returmötet på Bravida Arena och Hisingen.

– Nu har vi allt i våra egna händer, nu gäller det att vi tar vara på denna chansen. Vi är väldigt taggade inför returmötet nästa vecka. Europaspelet är något som vi har pratat om väldigt länge och vi ser redan nu framemot returmötet på hemmaplan nästa match, där vi bara ska fortsätta att leverera så som vi gjorde i dag, säger Zeidane Inoussa.


Köp din biljett till returmötet mot F91 Diddelang.


BK Häcken – F91 Diddelang

Datum: Onsdagen, 31 juli.

Matchstart: 19.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved