Herr
2024-04-21 19:42:58
Simon Gustafson efter vändningen: ” Vi tar steg hela tiden”

BK Häcken vände och vann mot Hammarby IF efter att Simon Gustafson kvitterat i den 62 matchminuten och att Even Hovland avgjort i slutminuterna.

– Det blir alltid mer rå glädje när man avgör sent, säger Simon Gustafson. 

 

Men det var Hammarby som gjorde dagens första mål i en halvlek präglad av målchanser – men bollen ville inte in bakom Dovin i Hammarbymålet.

– Jag tycker inte jag eller laget presterar på den allra högsta nivån. Det är klart att vi tar steg hela tiden men samtidigt tycker jag inte att vi ska vara nöjda med et här. Vi måste sträva vidare men vi börjar få till delarna i vårt spel överlag, säger Simon Gustafson.

Till skillnad från de två matcherna som ledde upp till dagens match hade BK Häcken släppt in sex mål på två matcher – i dag stannade motståndarnas siffra på resultaträkningen på ett mål.

– Jag tycker att försvarsspelet har förbättrats om man jämför med i den senaste matchen. Men jag tycker även att anfallsspelet blir bättre och bättre. Samtidigt finns det delar som vi kan slipa på för att bli ännu bättre, säger lagkaptenen.

Den sena vändningen innebär dessutom tre viktiga, allsvenska poäng in till en period med tätt matchande.

– Det känns bra och vi är i ett gott slag just nu och förhoppningsvis på väg att bli ännu hetare, säger Simon Gustafson.

 

På onsdag väntar ett bortaderby mot IFK Göteborg – samtidigt väntar nästa hemmamatch redan på söndag mot IFK Norrköping.

– Vi tar med oss tre poäng framför allt och en god känsla som vi kan bygga vidare på och en känsla där vi känner att vi blir bättre och bättre för varje match. Vi tar med oss energin som vi fick från hela arenan in på Ullevi nästa vecka, säger Simon Gustafson.

 

Här köper du dina biljetter till onsdagens bortaderby mot IFK Göteborg.

 

Nästa hemmamatch ⤵️

BK Häcken – IFK Norrköping

Datum: Söndag, 28 april.

Matchstart: 16.30.

Plats: Bravida Arena.

 

Köp dina biljetter till söndagens hemmamatch.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved