Simon Gustafson inför årets första match: "Finns alltid nya steg att ta" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2023-01-19 16:00:00
Simon Gustafson inför årets första match: "Finns alltid nya steg att ta"

På fredag går förra årets guldhjältar ut på planen för att spela årets första match. Det när laget möter Norrby på bortaplan i Rydahallen, Borås.

– Vi har tid att verkligen jobba vidare och bygga vidare på det som vi håller på att bygga, säger Simon Gustafson.

 

Försäsongen drar äntligen i gång med träningsmatcher efter ett långt vinteruppehåll. Först ut blir en resa till Borås för en match mot Norrby IF som i fjol åkte ut ur Superettan.

– Kortsiktigt handlar det om att komma i gång med match, att spela match igen. Det är större ytor att löpa på och allt vad det innebär. Men också att sätta någon slags grund för det kollektiva som vi har byggt upp och som vi vill bygga vidare på, säger Simon Gustafson.

Enligt Gustafson finns det flera aspekter att bygga vidare på från förra året.

– Det som är elitidrott, eller nästan allt man håller på med, är att man aldrig blir färdig. Det finns alltid nya steg att ta och saker att underhålla. Det som vi har gjort bra, det ska vi försöka göra ännu bättre. Men generellt sett tror jag att vi verkligen har potential att ta fler steg med tanke på att vi är många spelare som kom in inför förra året. Vi har bara ett år tillsammans och att vi verkligen kan bygga vidare på vår kemi, våra relationer, vårt taktiska och vår fysiska status som jag tyckte att vi byggde upp under året, säger Gustafson.

 

Eftersom Simon Gustafson kom till klubben i somras från spel i Nederländerna där de spelar vår-höstsäsong, innebar det att hans försäsong i fjol blev en dryg vecka lång. I år går han in i Allsvenskan med en betydligt längre försäsong i ryggen.

– Framför allt bygger det någon slags rytm. Nu är den svenska försäsongen längre än ute i Europa i många av ligorna. Det ger framför allt tid och möjlighet att bygga en bra bas, framför allt fysiskt där du kan träna på och bygga upp din fysik. Det i sig genererar att du kan jobba vidare och utveckla dig som spelare, i de tekniska och taktiska momenten, säger han.

 

Läget i truppen: 

Ali Youssef, Tobias Sana och Filip Trpcevski är långtidsskadade. Tobias Carlsson har ådragit sig en ledbandsskada. Albin Skoglund har en känning. Romeo Amane har en överansträngd höft, Momodou Sonko har även han en överansträngd höft. Peter Abrahamsson har en stukad fot.

 

Truppen:

Sebastian Banozic, Johan Brattberg, Johan Hammar, Franklin Tebo, Kwasi Poku, Even Hovland, Samuel Gustafson, Valgeir Fridriksson, Simon Gustafson, Kadir Hodzic, Benie Traore, Mikkel Rygaard, Oscar Uddenäs, Blair Turgott, Tomas Totland, Lars Olden Larsen, Kristoffer Lund, Ibrahim Sadiq, William Nilsson, Sigge Jansson, Sebastian Tipura och Pontus Dahbo.

 

Norrby IF – BK Häcken 

Datum: Fredag 20 januari.

Plats: Rydahallen.

Matchstart: 17.00.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.