Herr
2024-03-29 15:45:00
Simon Gustafson tar över kaptensbindeln

På söndag drar den allsvenska säsongen i gång igen med en premiärmatch på Bravida Arena mot Mjällby AIF. Nu står det även klart att Simon Gustafson blir den som bär kaptensbindeln, 2024.

 

Fjolårets lagkapten, Samuel Gustafson, lämnade i vintras till Urawa Red Diamonds. Därmed stod herrlaget utan lagkapten till den kommande säsongen. Men nu står det klart att det blir Simon Gustafson som får bära bindeln över säsongen, 2024.

– Det innebär att man blir en spets utåt mot både media och hela den biten. Inom gruppen skulle jag säga att vi är ett kaptensteam. Det jobbade vi med förra säsongen också där vi är några stycken som ingår. I det vardagliga arbetet spelar det inte speciellt stor roll. Man ska försöka bidra med det man kan, vara en god medarbetare och ledare, säger Simon Gustafson.

Utöver den nyutnämnde lagkaptenen Simon Gustafson är även Even Hovland och Mikkel Rygaard uttagna i kaptensgruppen.

– Kaptensgruppen ansvarar för allt som framför allt är kopplat till vårt fotbollsspelande: hur vi spelar, hur vi tränar och i matcher. Olika delar av det fotbollsmässiga, säger Simon Gustafson.

 

Det är inte första gången som Simon Gustafson är lagkapten. I sin förra klubb, FC Utrecht, var han lagkapten i ett och ett halvt år innan han kom tillbaka till BK Häcken.

– Det var en erfarenhet som var lärorik. Sen är det på ganska många sätt annorlunda att vara lagkapten där och vara lagkapten här, även arbetssättet vi har här. Det är någon slags gemytlighet här som inte fanns där. Som sagt, det är en något annorlunda roll men jag försöker vara mig själv och ta fram ledarskapet i den personligheten jag har. Inte ändra och spela någon roll som inte är genuin och autentisk, säger han.

 

Paco Johansen om valet av lagkapten:

– Jag tycker om att kaptenen är en som spelar mitt i planen, har stort spelsinne och vet hur vi vill spela samt kan kommunicera med sina medspelare både verbalt och i sättet man agerar på plan. Det smittar och gets the message across. Simon spelar mitt i planen, han är mycket spelintelligent och han är bra på att kommunicera, det var ett naturligt kaptensval.

Utöver kaptensgruppen finns även ett spelarråd. Även spelarrådet är nu fastställt för säsongen.

– De hanterar lite andra saker. Simon är med där som kaptensrepresentant. Sen är det Peter, Hammar, Blair, Valgeir och Julius som representerar alla delar av omklädningsrummet. De ska vara någon slags kulturarkitekter men också kunna lyfta lite mer rena HR-frågor, säger Paco Johansen.

 

Köp din biljett till premiären.

 

BK Häcken – Mjällby AIF

Datum: Söndag 31 mars.

Matchstart: Klockan 16.30.

Plats: Bravida Arena.


 

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved