Herr
2023-06-04 19:00:00
Simon Gustafson tillbaka från skadan: "Processen fortsätter precis som allt annat"

I 4–1-segern i derbyt senast fick Simon Gustafson hoppa in i den 66:e matchminuten, det var hans första minuter i årets upplaga av Allsvenskan efter att ha drabbats av en höftskada tidigare i år.

– Gött att vara tillbaka och spela några minuter igen, säger han.

 

Det var bara några dagar innan premiären som olyckan var framme. Simon Gustafson skadade höften och skulle missa inledningen av den allsvenska säsongen.

– Sen jag skadade höften, det var två dagar innan den allsvenska premiären, så har det varit lite av en läkeperiod. Sen har det varit att träna upp den igen så att den håller för alla fotbollsaktioner och inte bara en utan återkommande, repetitiva rörelser med skott, passningar och allt vad det innebär. Det har varit en process och processen fortsätter precis som allt annat hela tiden så man försöker ju dels underhålla, dels förbättra och stärka, säger Gustafson.

Simon Gustafson anser att kroppen numera känns bra, och han är framför allt glad över att återigen kunna dra på sig fotbollsskorna i ett allsvenskt sammanhang.

– Känslan, personligen, är att det är skönt att kroppen läker och känns bra. Man får chansen att träna på regelbundet. Det är kul att träna, spela och det är skönt när man känner att man blir bättre, får vara frisk och så där, säger han.

Simon Gustafson är tacksam över den stöttning han har fått i klubben under tiden han har varit skadad.

– Rehabprocessen var ganska tvådelad där det först var väldigt lugnt och det inte fanns så mycket att göra. Och sen var det mycket med Jordi González, vår Maestro, som jag har jobbat väldigt tätt ihop med och som har lagt många timmar. Det har varit mycket känslor, kraft och energi som vi har lagt ner på det. Jag är otroligt tacksam över allt arbete han har lagt ner i det här och stöttat och så vidare, det har varit grymt.

 

Flera andra spelare i truppen närmar sig matchspel. Av de långtidsskadade spelarna har Filip Trpcevski i veckan gått på full träning, medan Ali Youssef och Tobias Sana ska stegras in i full träning nästkommande vecka. Dessutom är även Franklin Tebo tillbaka från sin fotskada.

– Vi är ett gäng nu som är på väg tillbaka. Vi har haft lite skador men det börjar att se bättre och bättre ut. Det betyder ju dels att vi har fler friska gubbar som är uttagningsbara till matcherna, dels träningsmiljön blir strået vassare. Jag vet inte om man ska kalla det för konkurrens men just det där sporrandet som vi har – och kvaliteten som vi har på träningarna – blir bättre och bättre. Det är både kul och skönt att vi är många på väg tillbaka, säger Gustafson.

 

Du ser matchtruppen och hela skaderapporten här.

 

Varbergs BoIS – BK Häcken

Datum: Måndag 5 juni.

Plats: Påskbergsvallen.

Matchstart: 19.00.

 

Du ser matchen på Discovery Plus.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved