Dam
2023-01-20 18:57:55
Storseger för BK Häcken i årets första träningsmatch

Under fredagskvällen spelade BK Häcken sin första träningsmatch för året. Alingsås IF besökte Bravida Arena och fick se sig besegrade med 5–0 efter mål av Dilja Zomers (2), Clarissa Larisey, Anna Anvegård och Aisha Masaka.

Säsongens första match slutade med storseger för BK Häcken som besegrade Elitettan-laget Alingsås IF med hela 5–0 hemma på Bravida Arena. Huvudtränare Robert Vilahamn gav nyförvärven Alexandra Larsson, Clarissa Larisey och Ruby Grant chansen från start. Även utvecklingslagets Hanna Lofthammar fick förtroendet från start.

BK Häcken tog ledningen med 1–0 via Dilja Zomers i den 19:e minuten och bara några minuter senare höll sig nyförvärvet Clarissa Larisey framme efter ett fint förarbete av Hanna Wijk och 2–0 var ett faktum. Man gick sedan till halvtidsvilan med resultatet 3–0 efter att Anna Anvegård placerat in bollen säkert bakom Alingsås målvakt, Rebecka Riestola i den 42:a minuten.

I andra halvlek valde huvudtränare Robert Vilahamn att göra flera byten. Anna Anvegård ersattes av nyförvärvet Alexandra Hellekant, Marika Bergman Lundin ersattes av provspelande Aleigh Gambone och nyförvärvet och en av dagens målskyttar Clarissa Larisey ersattes av Aisha Masaka.

4–0 kom i den 60:e minuten när Dilja Zomers höll sig framme på en retur från målvakten. Aisha Masaka kunde i den 75:e minuten fastställa slutresultatet till 5–0 på straff. I andra halvlek fick många spelare från utvecklingslaget chansen, något Robert Vilahamn ser positivt på.

– Det är exakt det man vill åt. Att kunna ha nästa spelare in i A-laget i klubben redan. Det är ofta det man har i akademier, och nu får dem till och med spela seniorfotboll på en hög nivå vilket betyder att spelarna kommer att utvecklas något enormt.

Se en längre intervju med kvällens lagkapten Josefine Rybrink i spelaren ovan.