Pojkakademi
2022-08-18 19:00:00
Stortalang klar för BK Häcken

Stortalangen Nuurdin Ali Mohudin är klar för BK Häcken. Han kommer senast från GIF Sundsvall.

– Vi får in en av Sveriges största talanger, säger BK Häckens akademichef, Tomas Andersson.

 

15-årige talangen, Nuurdin Ali Mohudin, är klar för BK Häcken. Mohudin spelade senast i GIF Sundsvall och kommer att ansluta till BK Häckens akademiverksamhet.

– Det känns jättekul. Det är en fin klubb som ligger etta i Allsvenskan. Det är roligt att vara här och jag hoppas att vi kan göra någonting av det, säger han.

 

Mohudin, med meriter från 06-landslaget, ser framemot flytten till Göteborg. Han har skrivit på för 2,5 år, till och med 2024.

– Jag har varit här innan och jag har fått ett bra intryck från första början. Jag förväntar mig någonting stort faktiskt, säger han.

 

Vad har du fått för intryck av klubben och GPA?

– Jättefin anläggning. Klubben är så stor som möjligt. Det finns fina människor här som har välkomnat mig. Jag har fått ett bra intryck.

 

Akademichefen, Tomas Andersson, är nöjd över att ha lockat över Mohudin och ser det som ett naturligt steg i den egna akademins utveckling.

– Vi får in en av Sveriges största talanger till vår akademi. Det bevisar att vi bedriver ett bra arbete och att vi tar steg framåt i vår utveckling att nå vårt mål om att bli en av de bästa akademierna i hela Sverige, säger BK Häckens akademichef, Tomas Andersson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved