Dam
2024-03-06 08:00:00
Succé för Aivi Luik och Australien – nu väntar spel i OS

För drygt en vecka sedan stod det klart, Aivi Luik och Australien är klara för spel i OS 2024, i den franska huvudstaden Paris efter stor seger mot Uzbekistan.

– Avancemanget till OS betyder otroligt mycket för mig och Australien, det är något vi ser framemot, säger Aivi Luik.


Förutsättningarna var tydliga, seger i dubbelmötet mot Uzbekistan skulle innebära spel i OS för 38-åriga Aivi Luik och hennes Australien. Ett dubbelmöte som Australien inledde i den uzbekiske huvudstaden, Tashkent, där Australien segrade med 3–0. Fem dagar senare, segrade Australien med 10–0 i returmatchen på Marvel Stadium i Melbourne, Australien.

– Det var en otrolig känsla att få kvalificera oss för Olympiska spelen, kvalificering är alltid ett hinder som behövs knäckas för att nå en turnering och det är en skön känsla att vi lyckats knäcka det.

Aivi Luik fortsätter:

– Vi går in med ett högt självförtroende till Olympiska spelen i Paris, framförallt efter prestationen som vi genomförde i VM på hemmaplan i fjol.


I sommar är det två år sedan, den då, 36-åriga Aivi Luik anslöt till Hisingen, sedan dess har det blivit spel i Champions League, VM och i sommar hoppas mittbacken på spel i OS – men första, väntar spel i Svenska Cupen och OBOS Damallsvenskan för australiensaren.

– Jag tror att förväntningarna i år är samma som förväntningarna i fjol, där vi vill spela vår typ av fotboll som är underhållande med ett högt tempo, säger mittbacken.

Sedan huvudtränare Mak Lind anslöt till BK Häcken har Aivi Luik fått ett stort förtroende i den gulsvarta tröjan och spelat en viktig roll i Bollklubbens framgång. På lördag, klockan 15.00, kliver Mak Lind in i sin första gruppspelsmatch i Svenska Cupen som huvudtränare i gulsvart.

– Det har snart gått ett halvår sedan Mak Lind anslöt som huvudtränare. Vi har fått tid att sätta vårt sätt att vilja spela på och vi har ny fått möjligheten till att finslipa på detaljerna, säger Aivi Luik.


Se hela inslaget med den australiensiska mittbacken Aivi Luik i spelaren ovan.


Köp din biljett till hemmapremiären i Svenska Cupen mot Växjö DFF.


BK Häcken – Växjö DFF

Datum: Lördag 9 mars.

Matchstart: 15.00.


Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved