Dam
2024-06-12 20:20:00
Succén fortsätter för Felicia Schröder

För en vecka sedan tog 17-åriga Felicia Schröder och U23-landslaget en tung seger mot Tyskland inför 2 190 personer på Visma Arena i Växjö.

– Såklart är det enormt stort att få komma från ett Europamästerskap till U23-landslaget. Det är ett stort steg, men samtidigt är jag väldigt stolt och tacksam, säger Felicia Schröder.


Tidigare i år deltog Felicia Schröder i F17-EM – och för en dryg vecka sedan deltog 17-åringen i fyrnationsturneringen, som ägde rum i Växjö, där Sverige segrade mot Tyskland, Polen och Australien. Samlingen blev 17-åringens första U23-landslagssamling.

–  Jag har mottagit ett varmt välkomnande av alla i U23-landslaget – det är ett härligt gäng och spelmässigt har jag hittat kombinationer både på och utanför fotbollsplanen, säger Felicia Schröder.

Felicia Schröder blev den första blågula spelare, född 2007 att debutera i U23-landslaget, en debut som kom mot Polen – där Felicia Schröder blev tvåmålsskytt.

–  Det är alltid enormt kul att få göra mål och att vara en av turneringens yngsta spelare, det är kanske inget som man tänker på förens man blickar tillbaka, säger 17-åringen.


Förberedelserna inför morgondagens hemmamatch mot Djurgårdens IF är i full gång och ett nytt toppmöte ska spelas. Morgondagens hemmamatch innebär att gulsvart spelat mot alla topp femlagen i OBOS Damallsvenskan.

– Jag förbereder mig på samma sätt oavsett motstånd, stämningen i dessa matcher är alltid bra och då ökar ens motivation och adrenalin. Det är en väldigt viktig match och det är viktigt att vi gör allt vi kan för att ta så många poäng som möjligt. Vi återvänder till vår hemmaplan i morgon, det är något som känns bra, det är där man hör hemma, säger Felicia Schröder.


Se hela inslaget med Felicia Schröder i spelaren ovan.


Köp din biljett till morgondagens hemmamatch mot Djurgårdens IF.


BK Häcken – Djurgårdens IF

Datum: Torsdag, 13 juni.

Matchstart: 19.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved