Dam
2024-03-09 10:00:00
Tävlingsdebut väntar för 19-åriga Matilda Nildén

Tidigare i år stod det klart att 19-åriga Matilda Nildén skriver på för BK Häcken, sedan dess har det blivit två assister på två träningsmatcher.

– Första tiden i BK Häcken har varit en väldigt rolig tid. Jag trivs väldigt bra på Hisingen sedan jag anslöt, säger Matilda Nildén.


Debuten i den gulsvarta tröjan blev mot tyska Hoffenheim under årets träningsläger i Cádiz, där blev det ett inhopp och det dröjde inte länge innan 19-åringen assisterade till Felicia Schröder som blev årets första målskytt. Förra veckan blev det spel i både gulsvart och U23-landslaget för Matilda Nildén – där det blev en assist i 5–3-segern mot danska FC Nordsjälland och en assist i 4–1-segern mot Danmark med blågult.

Om drygt två veckor, gästas BK Häcken av Paris Saint-Germain när kvartsfinalerna i Champions League drar igång – en turnering som Matilda Nildén nu är registrerad i och spelklar i.

– Det hade varit väldigt kul att få debutera och bidra i Champions League, säger mittfältaren.


I helgen kan det bli tävlingsdebut i premiären av gruppspelet i Svenska Cupen för Matilda Nildén och gulsvart, när Växjö DFF gästar Bravida Arena och Hisingen.

– Jag känner att vi har ett enormt revanschsug, i år vill vi spela hem Svenska Cupen till Hisingen och det är fullt rimligt om vi presterar och gör det som vi ska göra.

Matilda Nildén fortsätter:

– Mina förhoppningar på mig själv är att sprida en god energi både på och utanför planen. Jag är en spelare som alltid kämpar, oavsett resultat och förhoppningsvis får jag visa vad jag går för i år.


Tävlingsdebut kan även vänta för 21-åriga Alice Bergström i dag mot Växjö DFF.


Se hela inslaget med Matilda Nildén i spelaren ovan.


Köp din biljett till hemmapremiären i Svenska Cupen mot Växjö DFF.


BK Häcken – Växjö DFF

Datum: Lördag 9 mars.

Matchstart: 15.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved