Herr
2022-08-21 16:00:00
Tomas Totland: "Därför BK Häcken hämtade hit mig"

Tomas Totland hyllades av Högmo efter matchen mot Mjällby. Men själv anser han att han har ännu mer att ge.

– Jag vill ju göra mål, skapa chanser och bidra med assist. Det var därför BK Häcken hämtade hit mig, säger han.

 

Högerbacken Tomas Totland värvades i vintras från norska Tromsö. Där gjorde han fem mål och tre assist under fjolsäsongen. I år har det endast blivit tre starter i Allsvenskan. Den senaste av dem var mot Mjällby. På presskonferensen efter matchen sade tränaren, Per-Mathias Högmo, att det i många faser av spelet var Totlands bästa match i BK Häckentröjan.

– Jag tyckte det var bra. Det var min tredje match från start och jag försöker bygga vidare på mitt spel i varje match. Och då blir det bättre för egen del. Det kommer bara till att bli bättre och bättre, säger han.

 

Totland tycker att han har utvecklats bra sedan han kommit till klubben, men att det varit en del att anpassa sig till.

– Det har varit en god kurva. Det är en ny klubb, en ny stad och hela förpackningen. Det tar lite tid att komma in i det men gruppen är väldigt bra. Jag är på rätt väg, säger han.

 

Den positiva kurvan till trots, Totand anser att det finns mer att utveckla ur honom.

– Jag vill göra mål, skapa chanser och bidra med assist. Det var därför BK Häcken hämtade hit mig, säger han.

 

På måndag ställs laget mot Sirius, på bortaplan uppe i Uppsala. Senast lagen möttes, i maj, var det i en kaosartad match. Sirius kvitterade till 3–3 i 95:e matchminuten. Men i matchens sista spark lyckades Even Hovland trycka in ett avgörande 4–3-mål.

– Sirius är ett possessionsbaserat lag som spelar 5-3-2 eller 5-4-1. Som vi slog på hemmaplan innan semestern. Men det är absolut ett bra lag och vi behöver verkligen prestera som bäst för att vinna där uppe, säger Totland och fortsätter:

– Vi måste vara kompakta och inte låta de spela, vi måste skapa på kontringar och ta vara på chanserna.

 

Läget i truppen:

Bénie Traoré, Ali Youssef och Filip Trpcevski är långtidsskadade. Lars Olden Larsen har haft en känning men är tillbaka i full träning i veckan.

 

Truppen:
 Peter Abrahamsson, Johan Brattberg, Tomas Totland, Johan Hammar, Even Hovland, Romeo Amane, Erik Friberg, Oscar Uddenäs, Alexander Jeremejeff, Tobias Sana, Valgeir Lunddal, Franklin Tebo, Kristoffer Lund, Mikkel Rygaard, Simon Gustafson, Samuel Gustafson, Blair Turgott och Ibrahim Sadiq.

 

IK Sirius – BK Häcken

Datum: Måndag 22 augusti.

Plats: Studenternas, Uppsala.

Matchstart: 19.00.

 

 Matchen visas på Discovery Plus.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved