Dam
2024-03-22 17:30:00
Tre avgörande matcher – såhär jobbar BK Häcken med återhämtning

Det har varit en intensiv inledning på året för fystränaren Joel Dahlberg och BK Häcken. Trots landslagsuppehåll så har det blivit åtta matcher hittills i år. 

– Ett tätt spelschema innebär att spelarna hamnar på olika nivåer i sina individuella återhämtningar. Några av spelarna behöver återhämta sig mer, medans andra behöver återhämta sig mindre, säger Joel Dahlberg.


Inom loppet av en dryg vecka ska gulsvart spelat i tre avgörande matcher. Två kvartsfinaler mot Paris Saint-Germain i Champions League och en avgörande gruppspelsmatch mot Kristianstads DFF i Svenska Cupen.

– Utmaningen blir att spelarna som fått mycket speltid ska hinna återhämta sig till nästa match, en tid som inte alltid finns, medans spelarna som inte fått så mycket speltid behöver träna hårdare för att få upp sin belastning, något som det inte alltid finns tid för eftersom dessa spelare behöver vara tillgängliga för att kunna prestera i kommande match, säger fystränaren.


På söndag, 16.00, gästas BK Häcken av Kristianstads DFF i den avgörande cupmatchen, tre dagar senare reser BK Häcken till Paris för att spela den avgörande kvartsfinalen mot Paris Saint-Germain i Champions League. 

– Att spela ute i Europa innebär ytterligare en faktor i återhämtningen, resdagar påverkar spelarnas sömn och rutin och blir en utmaning, säger Joel Dahlberg.


Se hela inslaget med Joel Dahlberg i spelaren ovan.


Sjung fram BK Häcken i Svenska Cupen – säkra din biljett i dag.


BK Häcken – Kristianstads DFF

Datum: Söndag 24 mars.

Matchstart: 16.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved