Dam
2024-03-09 17:30:00
Tre mål och tre poäng i cuppremiären på Bravida Arena

Tre poäng är säkrade i cuppremiär i Svenska Cupen på Bravida Arena, det blev tävlingsdebut och mål för Matilda Nildén som glänste i dagens 3–0-seger mot Växjö DFF.

– Det är såklart en skön känsla att få göra mitt första mål i tävlingsdebuten och att vi får hålla en nolla i dag mot Växjö, säger Matilda Nildén.


BK Häcken inledde gruppspelet i den Svenska Cupen mot den allsvenska konkurrenten Växjö från Småland. Det var BK Häcken som med ett effektivt presspel skulle ta en tidig ledning och i den 13:e matchminuten gör bortalaget ett självmål efter ett högt pressande gulsvart.

I den 60:e matchminuten byts Matilda Nildén in och i samma minut blev Felicia Schröder målskytt efter ett vackert långskott.

Men en tävlingsdebut skulle inte nöja Matilda Nildén, fem minuter efter bytet, i den 65:e matchminuten stänger 19-åringen cuppremiären.

– Jag tycker att vi gör en väldigt bra prestation och denna segern är väldigt viktig för oss, säger mittfältaren.


Nästa helg fortsätter gruppspelet i Svenska Cupen när BK Häcken gästar Rådavallen och Lidköpings FK.

– Vi tar med oss vårt offensiva hot, vi känner oss väldigt kreativa framåt och gör en stark prestation i defensiven, säger Matilda Nildén.


En annan spelare som fick göra sin tävlingsdebut är Alice Bergström.

– Det var en skön känsla att få göra min tävlingsdebut i dag mot Växjö, vi tar med oss mycket från dagens prestation till nästa helg när vi möter Lidköping, säger Alice Bergström.


Se hela inslaget med Matilda Nildén i spelaren ovan.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved