Dam
2024-04-27 16:58:01
Tre nya poäng till Bollklubben

BK Häcken tog under lördagen sin andra seger i OBOS Damallsvenskan när laget besegrade Piteå IF med 3–1 hemma på Bravida Arena. Målskyttar blev Johanna Fossdalsá, Anna Sandberg och Filippa Curmark

Under lördagen tog BK Häcken emot Piteå IF i den tredje omgången av OBOS Damallsvenskan. Bollklubben jagade tre nya poäng men matchen började inte som man hade tänkt sig. Efter 16 spelade minuter lyckades gästerna ta ledningen med 1–0 via huvudet på Josefin Johansson. Trots stort spelövertag och en stark defensiv av Piteå lyckades BK Häcken inte få hål på gästerna efter 45 minuter spelade. Men så i den 49:e fick BK Häcken straff, en straff som Johanna Fossdalsá förvaltade väl och laget kunde gå till halvtidsvila med resultatet 1–1.

Startelvan fick fortsatt förtroende i andra halvlek och tio minuter in i andra halvlek slog Anna Sandberg till och BK Häcken var i ledning. Sandbergs första mål för säsongen. Bollklubben fortsatte att ha stort spelövertag i andra halvlek och radade upp farliga målchanser som med tydligare skärpa hade utökat BK Häckens målprotokoll med flera mål.

I den 85:e minuten gav det dock utdelning och Filippa Curmark kunde utöka BK Häckens ledning till 3–1 vilket också blev slutresultatet. Ett skönt genrep inför finalen i Svenska Cupen nu på onsdag där dagens motstånd väntar.

Se Anna Sandbergs mål och hör hennes tankar efter segern i spelaren ovan.