Herr
2022-05-01 21:02:16
Tre olika målskyttar när BK Häcken slog Varberg

Alexander Jeremejeff öppnade målskyttet när BK Häcken besegrade Varbergs BoIS med 3–1 inför 2286 åskådare på Bravida Arena.

Inför dagens match uppvaktades Peter Abrahamsson som i matchen mot Helsingborg gjorde sin 250:e match i den gulsvarta tröjan. När matchen drog igång var det BK Häcken som tog tag i taktpinnen direkt. Man radade upp farliga målchanser utan resultat men så i den 33:e minuten klev Alexander Jeremejeff fram och nickade in 1–0 till gulsvart. Två minuter senare höll sig Jeremejeff framme igen men den här gången klackade han fram bollen till Gustav Berggren som kunde trycka dit 2–0. I den andra halvleken gjorde huvudtränare Per-Mathias Högmo en del byten och till supportrarnas stora glädje fick bland annat Erik Friberg hoppa in. BK Häcken fortsatte att producera farliga målchanser i andra halvlek men släppte samtidigt in Varberg i matchen som även dom skapade en del farliga chanser. 3–0 kom i den 58:e minuten när Valgeir Fridriksson spelade fram Oscar Uddenäs som läckert kunde nicka in bollen i mål.

I slutminuterna och inom loppet av elva minuter fick Varberg två straffar varav den ena räddades av Peter Abrahamsson och den andra gick lite oturligt i mål. Matchen slutade 3–1 till BK Häcken och du ser en längre intervju med Peter Abrahamsson i spelaren ovan.