Dam
2024-09-06 16:50:00
Tre raka hållna nollor på hemmaplan – Jennifer Falk jagar fjärde raka hållna nollan

I morgon återvänder BK Häcken och OBOS Damallsvenskan till Bravida Arena och Hisingen efter två månader.

– Jag trivs på Bravida Arena och jag älskar att spela här, säger Jennifer Falk.


Sedan återstart av OBOS Damallsvenskan har det blivit tre raka bortamatcher för BK  Häcken, där fyra av nio möjliga poäng har tagits.

– Förhoppningsvis så håller jag nollan på hemmaplan för fjärde hemmamatchen i rad, men fokuset just nu är att vi vinner och om jag håller nollan så är det bara en bonus, säger Jennifer Falk.


Men det är på Bravida Arena och Hisingen som självförtroendet är som högst, där har det blivit 24 gulsvarta mål framåt på nio hemmamatcher och tre raka hållna nolla för Jennifer Falk.

– Jag tycker vi spelar bra på hemmaplan så det ska bli jättekul att äntligen få återvända, det är något som jag ser fram emot, säger Jennifer Falk.

I den tionde hemmamatchen för säsongen väntar AIK, som ligger näst sist i OBOS Damallsvenskan. Tidigare i somras tog BK Häcken en 2–1-seger mot AIK på bortaplan.

– Förhoppningsvis kan vi förvänta oss en hemmamatch där vi har mycket bollinnehav och ett högt tempo med många farliga lägen offensivt.

Jennifer Falk fortsätter:

– Vi har ett kollektivt försvarsspel som har gjort det väldigt bra sedan omstarten. Men det har bara blivit en hållen nolla för mig sen  återstarten och i morgon hoppas jag på en ny hållen nolla.


Jennifer Falk hoppas på att ett mycket stöd från läktarna inför hemmamatchen mot AIK, ett stöd som kan bli avgörande för självförtroendet.

– Läktarstödet kommer bli jätteviktigt för oss. Stödet som vi får från läktarna och den sjungande publiken ger oss väldigt mycket energi och lyfter oss som lag, säger Jennifer Falk.


Köp din biljett till hemmamatchen mot AIK.


BK Häcken – AIK

Datum: Lördagen, 7 september.

Matchstart: 15.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved