Dam
2024-01-03 10:00:00
Trollhättans förre tränare går till BK Häcken

FC Trollhättans förre huvudtränare och sportchef Vigan Berbatovci går in som assisterande tränare för damlaget.

– Det är roligt och inspirerande att vara här, säger han.

 

Vigan Berbatovci har tidigare varit assisterande tränare i såväl Ljungskile som i FC Trollhättan. I FC Trollhättan var han assisterande tränare till BK Häckens nuvarande huvudtränare Mak Lind. Han är klar för ett år med möjlighet till förlängning.

– Vi kände inte varandra sedan tidigare men vi klickade väldigt bra och fördelade arbetsuppgifterna på ett bra sätt. Det gav snabbt bra effekt, både individuellt hos spelare och laget som kollektivt, säger Vigan Berbatovci om sin tid tillsammans med Mak Lind i FC Trollhättan.

Den nye assisterande tränaren går in och förstärker damlagets tränarstab. Damerna börjar träna redan i dag, den tredje januari, vilket också blir Vigan Berbatovcis första arbetsdag i klubben. Ha

– Det känns jättebra att få in Vigan i tränarteam, det kommer att stärka vår befintliga stab. Vigan kommer främst att ha ansvar för analys och individuell utveckling. Vigan passar bra in i rollen utifrån vårt perspektiv, sett till vårt fokus på att utveckla spelare. Han är en kunnig och arbetsam person och tränare som vi tror kommer att göra ett gott jobb i föreningen, säger Christian Lundström, fotbollsansvarig för dam elit i BK Häcken.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved