Dam
2024-06-13 22:10:00
Två mål av Anna Sandberg sänkte Djurgårdens IF

I den tionde omgången av OBOS Damallsvenskan gästades BK Häcken av tabellfemman Djurgårdens IF. Där tog BK Häcken en tung 4–1–seger mot ett starkt motstånd. Dagens mål gjordes av Anna Sandberg, Rosa Kafaji och Matilda Nildén.

– Det är en fantastiskt skönt känsla just nu och det är alltid otroligt kul att göra mål, säger tvåmålsskytten Anna Sandberg.


Första halvleken dominerades av ett starkt, offensivt BK Häcken som tog radade upp flera målchanser – utan någon utdelning. Första halvleken slutade mållöst.

– Vi kommer till flera bra möjligheter med lyckas inte göra något mål, säger Anna Sandberg.

I den andra halvleken ville huvudtränare Mak Lind öka den gulsvarta offensiven, Anna Sandberg flyttas upp och tar en offensiv position, samtidigt byts 17-åriga Felicia Schröder. En minut senare, i den 47:e matchminuten tog BK Häcken en 1–0-ledning efter ett läckert mål av Anna Sandberg.

– Vi blir mer noggranna i den andra halvleken, vi gör det betydligt bättre framåt i den andra halvleken och skapar mer framåt, säger dagens tvåmålsskytt.

Tjugo minuter senare, i den 67:e matchminuten reducerar gästerna efter mål av Alexsandra Lobanova, men det skulle inte bli en långvarig reducering, en minut, i den 68:e matchminuten gjorde Anna Sandberg sitt andra mål för dagen och sitt femte mål i OBOS Damallsvenskan.

– Första målet gick jag bara på känslan av att skjuta och då blev det mål, det andra målet skrev Rosa Kafaji att jag skulle skjuta så då sköt jag och gjorde mål, säger tvåmålsskytten Anna Sandberg.

BK Häcken ville ha mer, Rosa Kafaji blev målskytt i den 75:e matchminuten och Matilda Nildén stängde dagens match med sitt

– Det är alltid bra att göra många mål, det är viktigt att flera spelare får göra mål och framförallt att vi får fira dessa mål med supportrarna är jätte kul.


Nästa måndag, klockan 19.00, gästas BK Häcken av Vittsjö GIK.

– Vi kommer till flera situationer där vi kan göra det bättre, men vi tar med det positiva från dagens seger och fortsätter på denna energin, säger Anna Sandberg.


Köp din biljett till morgondagens hemmamatch mot Vittsjö GIK.


BK Häcken – Vittsjö GIK

Datum: Måndag, 17 juni.

Matchstart: 19.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved