Herr
2022-05-15 18:23:10
Två mål av Jeremejeff när BK Häcken tog tredje raka segern

BK Häcken åkte på ett tidigt baklängesmål i söndagens match mot Kalmar FF, men Mikkel Rygaard och Alexander Jeremejeff såg med sina mål till att BK Häcken tog sin tredje raka seger. Jeremejeffs dubbla mål gör att han nu står på otroliga tio poäng på sju spelade matcher.

Det började illa för de gulsvarta när Kalmar efter redan någon minut satte 1–0 genom ett självmål av Kristoffer Lund. Bortalaget presterade bra under första halvlek och förde spelet samtidigt som BK Häcken hade det svårt offensivt. Mot slutet av halvleken, efter 38 minuter för att vara exakt, kom dock kvitteringen. Då var det BK Häckens danske nyförvärv Mikkel Rygaard som måttade och placerade in bollen till vänster om Kalmars målvakt.

Första halvleken slutade 1–1, men andra halvlek var en desto roligare historia för BK Häckens del. Efter timmen spelad fick Alexander Jeremejeff bollen till skänks i offensivt straffområde och med ett 110-procentigt självförtroende klippte han till och bollen hittade in i mål framför en euforisk BK Häcken-klack.

Allsvenskans hetaste spelare var dock inte färdig. Med ett par minuter kvar av ordinarie tid ordnade Blair Turgott, som var pigg i sin gulsvarta debut, straff. Alexander Jeremejeff steppade upp och var säkerheten själv från straffpunkten.

3–1 blev slutresultatet och BK Häcken tog därmed sin tredje raka seger i Allsvenskan 2022. Nästa söndag väntar en mycket spännande match mot Malmö FF på bortaplan.

Tyvärr skadade Filip Trpcevski sitt knä under matchen och kommer att undersökas närmare under nästa vecka.

Per-Mathias Högmo efter segern:

– Vi mötte annorlunda motstånd idag än vad vi haft de senaste matcherna och visste hur matchbilden kunde bli, där slaget om mitten kunde bli en av flera avgörande faktorer. Sen får vi ett mål mot oss efter någon minut och vi har det tufft första 25–30 minuterna när vi inte är bra nog med bollen och inte får till de löpningarna vi behöver för att lösa upp Kalmars försvar. Men vi jobbar oss in i matchen och får också in kvitteringen i slutet av halvleken. I halvtid pratade vi om att få in fler löpningar, stå högre med vår egen backlinje och vinna fler dueller och det tycker jag vi gör. Vi visar upp en bra mentalitet idag och vi maler på hela vägen. Sedan är det i perioder vissa saker som är mindre bra, men i det stora hela är det en väl genomförd match mot ett bra Kalmar som kommer från två starka insatser.

Se en längre intervju med Alexander Jeremejeff, som efter sju spelade matcher står på tio poäng. Värt att notera är att han i fjol gjorde 14 poäng på 27 matcher.