Herr
2024-05-19 20:50:00
Två tidigare lagkamrater ställs mot varandra i toppmötet på Bravida Arena

I morgon kväll, klockan 19.10, spelas den 10:onde omgången av Allsvenskan när BK Häcken gästas av Malmö FF. Marius Lode ställs därmed mot sin landsman och tidigare lagkamrat, Erik Botheim.

– Vi vet varandras styrkor och svagheter och vi vet därmed hur vi ska utnyttja dessa hos varandra, säger Marius Lode.


Solen skiner på Hisingen när BK Häcken genomförde den sista träningen inför hemmamatchen mot tabellettan, Malmö FF. I nuläget finns det endast ett fåtal gulsvarta biljetter kvar och vi ser ut att gå mot ett slutsålt Bravida Arena.

– Stödet från supportrarna har betytt mycket för oss, det är i dessa typer av matcher som vi behöver deras stöd och det ska bli kul att återigen uppleva den fantastiska atmosfären som finns på ett slutsålt Bravida Arena – det kommer bli en rolig eftermiddag och vi ser framemot den, säger Marius Lode.

Det blev en tung gulsvart helg i Halmstad tidigare i veckan, en spelare som startade i backlinjen var Marius Lode.

– Såklart kände vi oss inte tillräckligt bra, framförallt i den första halvleken, det är något som vi inte brukar vara och framförallt inte sakna såg mycket intensitet som vi gjorde, säger mittbacken.

Trots den tung 3–0-förlusten kunde Marius Lode se positiva glimtar från förlusten.

– I den andra halvleken går vi ut och gör en bättre halvlek, vi visar att vi en god mentalitet och det viktigaste är att vi tar lärdom från detta, säger 31-åringen.


Morgondagens motstånd leder allsvenskan och är laget som har gjort flest mål framåt, något som Marius Lode hoppas kunna stoppa.

– Matchen i morgon kommer bli en fin utmaning, det blir två lag som är bra som ställs mot varandra och det viktigaste kommer vara att vi lyckas försvara oss och ha ett högt bollinnehav så har vi alla möjligheter till att ta en ny seger, säger mittbacken.

Det kommer bli en speciell eftermiddag på Bravida Arena för Marius Lode och Erik Botheim, två tidigare lagkamrater som nu ska ställas mot varandra på en fullsatt arena.

– Det ska bli kul att möta Erik Botheim i morgon, det är en fin vän till mig, men när matchen startar så sätter vi det vid sidan av. Vi vet varandras styrkor och svagheter och vi vet därmed hur vi ska utnyttja dessa hos varandra. Det viktigaste för mig blir att ligga tätt inpå honom, inte ge honom några ytor att kunna jobba med, säger Marius Lode.


Se hela inslaget med Marius Lode i spelaren ovan.


Fåtal biljett kvar – köp din biljett i dag.


BK Häcken – Malmö FF

Datum: Måndag, 20 maj.


Matchstart: 19.10.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved