Uddenäs med hattrick i 5–0-segern mot Helsingborg - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-08-08 22:19:45
Uddenäs med hattrick i 5–0-segern mot Helsingborg

BK Häcken vann med 5–0 hemma mot Helsingborg, efter fyra mål i andra halvlek.

Tre av målen signerades av hattrickhjälten för dagen – Oscar Uddenäs.

– Jag har aldrig gjort hattrick på seniornivå innan, säger han.

 

Helsingborg inledde starkt första kvarten. Men allteftersom åt sig BK Häcken in i matchen. Efter en hörna slagen från vänster, av Samuel Gustafson, kunde Johan Hammar nicka in sitt första mål för säsongen.
 – Vi pratade om det i halvtid. De blev tröttare och tröttare ju längre matchen gick. Första 15 var de rätt starka och fick tryck på oss ibland. Men ju mer boll vi fick och ju längre tiden gick så tyckte jag att vi fick mer kontroll, säger Oscar Uddenäs.

 

I den andra halvleken kom BK Häcken ut som ett nytt lag. Tio minuter in i den andra halvleken slog Kristoffer Lund in en boll mot Uddenäs, som petade in sitt första mål på Bravida Arena sedan matchen mot Sirius, före sommaruppehållet.

– Det är ju den bästa känslan att göra mål här. Ända sedan efter AIK-matchen, när jag gjorde mitt första mål framför supportrarna, så älskar jag det lika mycket varje gång, säger Oscar Uddenäs.

 

Bara några minuter senare fick han känning på nätmaskorna igen – när han satte bollen i nät efter ett inspel från Tomas Totland.
 – Det andra är någonting som vi har börjat jobba på lite mer senaste matcherna. Framför allt pratade vi om det efter Elfsborg. Att jag löper bakom och öppnar upp för Tomas, han får bollen och får passa vem han vill. Han passar mig och jag klackar väl in det på något sätt.

 

Uddenäs tredje mål för dagen, och BK Häckens fjärde, kom efter en lobb centralt i plan från Rygaard.
 – Han chippar den över backlinjen och jag kan knappt tro mina ögon när den studsar in framför mina fötter. Där är det väl bara att försöka peta in den, säger han.

 

I sista matchminuten gjorde dessutom Blair Turgott sitt första mål för året. Matchen innebär också BK Häckens första hållna nolla för säsongen.
 – Det betyder nog väldigt, väldigt mycket. Men samtidigt så om vi gör fyra, fem mål varje match behöver man inte hålla nollan. Men det är väl i de lite tuffare matcherna, när man inte gör så mycket mål, som det här kan vara väldigt viktigt, säger Uddenäs.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.