Viktig match väntar i Linköping - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-10-01 11:39:44
Viktig match väntar i Linköping

Efter att ha åkt ut i sista kvalmatchen till Champions League är siktet inställt på en plats i turneringen nästa år i stället. Nu ställs BK Häcken mot Linköping som konkurrerar om samma plats.

– Känslan är att vi måste gå för att vinna resten av matcherna. Det är tufft om poängen i toppen och jag vet att de övriga lagen möter varandra vilket är till vår fördel. Matchen i morgon blir superviktig för vår del, säger Pauline Hammarlund.


Förra året tog sig BK Häcken hela vägen till Champions League-gruppspelet – i år föll laget på målsnöret mot Paris Saint-Germain. Nu är siktet inställt på att knipa en plats i nästa års turnering. Men just nu befinner sig BK Häcken på en fjärdeplats i serien och behöver klättra minst en placering till för att nå kvalplatsen.


På söndag spelar BK Häcken borta mot Linköping FC, laget som för tillfället huserar på andraplatsen i OBOS Damallsvenskan – fem poäng före BK Häcken.

– Det blir viktigt att behålla lugnet och tron på att vi kan föra matcherna, behålla bollen och ha långa anfall. Något jag hoppas på att vi kan göra imorgon, säger Hammarlund.

Efter det långa sommaruppehållet har BK Häcken kommit tillbaka starkt i serien. Laget har nu endast en förlust på de senaste sex matcherna och hela fem segrar. Nu siktar laget på att förlänga sviten och ta ett steg närmare topp tre-placeringen. Men – Linköping har även de en identisk resultatrad. Linköpings enda förlust i höst var mot Rosengård, samma lag som besegrat BK Häcken under samma period.

– Linköping är ett anfallsglatt lag som vill spela en offensiv fotboll och pressa högt. Laget har Amalie Vangsgaard som är en bra målskytt och spelare vi måste ha koll, säger Hammarlund. 

 

Se en längre intervju med Pauline Hammarlund i spelaren ovan.

 

Läget i truppen:

Loes Geurts är gravid. Lisa Löwing är höftskadad. 

 

Truppen:

Jennifer Falk, Livia Peng, Anna Sandberg, Josefine Rybrink, Emily Madril, Elma Junttila Nelhage, Aivi Luik, Hanna Wijk, Molly Johansson, Filippa Curmark, Andrine Hegerberg, Elin Rubensson, Marika Bergman Lundin, Anna Csiki, Mille Gejl Jensen, Dora Zeller, Anna Anvegård, Stine Larsen och Pauline Hammarlund.

 

Linköping FC – BK Häcken

Datum: Söndag 2 oktober.

Plats: Linköping Arena.

Matchstart: 15.00.


Matchen visas på Viasat och Viaplay.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.