Viktiga poäng står på spel när BK Häcken möter Hammarby - BK Häcken BK Häcken
Herr
2021-04-30 15:24:04
Viktiga poäng står på spel när BK Häcken möter Hammarby

Efter en tuff inledning på Allsvenskan för BK Häcken står extra viktiga poäng på spel när laget imorgon möter Hammarby på Tele2 Arena.

 

0–1 mot Halmstad, 1–2 mot Malmö FF och 1–2 mot IK Sirius. Inledningen på Allsvenskan 2021 har varit allt annat än bra för BK Häcken.

– Fakta är att vi har noll poäng och vi vet att vi måste vinna nu. Det är en j*vla revanschlusta i truppen, säger Rasmus Lindgren efter den matchförberedande träningen under fredagen och fortsätter:

– Det har bara gått tre matcher och vi vet att vi kan mycket mer än vad vi visat. Nu måste det visa sig på plan. Det finns tillräckligt med energi och ”go” i laget för att vända på det här. Noll poäng är inte bra, men det finns fortfarande mycket kvar att spela om.

 

Morgondagens motståndare Hammarby har även dem inlett året knackigt. Laget slog visserligen Mjällby hemma i andra omgången, men de två andra matcherna Hammarby spelat har slutat med förlust, först mot Malmö och sedan senast mot AIK.

 

De senaste tio åren har vi förlorat tre gånger på tretton försök mot Hammarby. Alla tre har kommit på bortaplan. I fjolårets möte på Tele2 Arena såg vi länge ut att ta tre poäng efter Alexander Søderlunds 1–0, men på tilläggstid i andra halvlek gjorde Aimar Sher ett vackert mål som betydde delad pott.

– Vi gör ofta bra matcher mot Hammarby och jag har fullt förtroende att vi kommer göra en bra match imorgon, säger Lindgren.

 

Andreas Alm om morgondagens motståndare:

– Hammarby är ett skickligt lag som jobbar hårdare i år än tidigare. Selmani och Ludwigsson är några av seriens hårdast jobbade spelande. De har också skicklighet i Bojanic som passningsspelare, Amoo som är kraftfull och i backlinjen har de bra inläggsspelare i både Sandberg och Jeahze. Det finns en mix av vad de är skickliga på, vilket alltid är en utmaning.  

 

Hammarby IF – BK Häcken

Lördag 1 maj 17.30

Matchen sänds på Discovery+. Köp ditt abonnemang HÄR så får BK Häcken en del av kakan.

 

Läget i laget: Peter Abrahamsson, Jasse Tuominen och Daleho Irandust är långtidsskadade. Samir Maarouf och Oskar Sverrisson är sjuka. Erik Friberg (vad) saknas fortsatt. Ture Widestrand har fortsatta problem med sitt huvud efter en hjärnskakning han ådrog sig tidigare i år och står därför över fotbollsträning. Yannick Adjoumani är med i full fotbollsträning igen efter sin lårskada, men är inte uttagen till morgondagens match. Tobias Carlsson och Ali Youssef är tillbaka från sjukdom respektive avstängning.

 

Truppen: Pontus Dahlberg, Jonathan Rasheed, Martin Olsson, Tobias Carlsson, Rasmus Lindgren, Johan Hammar, Joona Toivio, Valgeir Fridriksson, Godswill Ekpolo, William Milovanovic, Alexander Faltsetas, Gustav Berggren, Leo Bengtsson, Patrik Wålemark, Benie Traore, Tobias Heintz, Alexander Jeremejeff, Jack Lahne, Ali Yousseff, Leonardo Farah Shahin.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.