Dam
2023-06-01 16:00:00
Vilahamn och Campos förlänger med BK Häcken

BK Häckens huvudtränare Robert Vilahamn och den assisterande tränaren Bri Campos förlänger med BK Häcken. Båda har skrivit på över säsongen 2026.

– Utvecklingsmiljön vi har just nu är det bästa vi någonsin har haft, säger BK Häckens fotbollsansvarig för dam elit, Christian Lundström.

 

Efter en stark höst, som avslutades med nio raka segrar i OBOS Damallsvenskan, en lika stark vår med serieledning efter tio omgångar och en kommande Svenska Cupen-final, väljer BK Häcken att förlänga Robert Vilahamn och Bri Campos’ avtal med ytterligare tre år.

– Vi har ett mycket välfungerande tränarteam och såväl Robert som Bri är bärande i det tränarlaget. Vi har ett stort fokus på utveckling som återspeglas i våra prestationer vilket i slutändan renderat i våra goda resultat, säger Christian Lundström.

 

Robert Vilahamn tog över som huvudtränare inför fjolårssäsongen och ledde då laget till Svenska Cupen-final och till en andraplats i OBOS Damallsvenskan.

– Jag har valt att förlänga med klubben eftersom jag anser att det inte finns en bättre arbetsplats att jobba med fotboll i Skandinavien. Det känns som att BK Häcken ligger i framkant med både herr- och damfotboll. Vi har en energi på arbetsplatsen som stimulerar mig väldigt mycket. Det är just den här dynamiken med herr, dam, kansli och marknadsavdelning, alla jobbar åt samma håll och alla har samma driv – det gör att man själv utvecklas, säger han.

Den assisterande tränaren Bri Campos kom inför årets säsong från Umeå IK och skrev i vintras på ett kontrakt som sträckte sig över den innevarande säsongen.

– Jag känner att jag har kommit in och bidragit till Robert men också till truppen. Det är en bra klubb att vara en del av. Klubben har höga ambitioner och jag tror att laget bara kommer att bli bättre, säger hon.

 

Nu väntar ytterligare ett toppmöte i OBOS Damallsvenskan när Kristianstads DFF kommer på besök till Bravida Arena på fredag.

– Det är två viktiga och spännande matcher som kommer. På tisdag nästa vecka är det så klart Hammarby i en cupfinal på Tele2 Arena men för oss är det så klart 100 procent fokus på Kristianstad i morgon. Kristianstad har gjort en stark säsong och var starka även förra året. Jag tycker att de har en bra tränare och fysiska spelare som är bra på det de gör. Det blir en otroligt tuff match i morgon. Samtidigt har vi haft en del på rad här nu och jag gillar det. Vi är inne i ett slags cupfinalsmatchande hela tiden och det blir som en cupfinal även mot Kristianstad. Jag känner att spelarna är väldigt sugna på att gå ut på Bravida Arena i morgon, spela en bra fotboll och försöka vinna mot Kristianstad, säger Robert Vilahamn.

 

Filippa Curmark är tillbaka – se morgondagens matchtrupp här.

 

BK Häcken – Kristianstads DFF

Datum: Fredag 2 juni.

Plats: Bravida Arena.

Matchstart: 18.00.

 

Se matchen på plats – du köper din biljett till matchen här.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved