Herr
2024-07-19 20:50:00
Zeidane Inoussa om första halvåret i gulsvart

Det har snart gått ett halvt år sedan Zeidane Inoussa anslöt till BK Häcken. Hittills har 22-åringen bidragit med fem poäng i den gulsvarta tröjan i allsvenskan och debuterat i U21-landslaget, där han även gjorde sitt första mål.

– Senast halvåret i BK Häcken har varit väldigt rolig, det är en väldigt fin klubb som jag har anslutit till med en spelartrupp som håller en hög klass, säger Zeidane Inoussa.


I februari stod det klart, Zeidane Inoussa ansluter till BK Häcken. 22-åringen missade inledningen på grund av en skada – men har gjort succé sedan sin återkomst och belönats med U21-landslagsdebut i blågult, där han även blev målskytt.

– Jag vet att jag kan ta ytterligare steg i min utveckling och det är alltid kul att få representera sitt land och att få representera är fantastiskt, säger Zeidane Inoussa.

Yttern har totalt gjort fem poäng på elva matcher hittills i Allsvenskan – nu hoppas yttern på mer.

– Prestationerna har varit upp och ned, det har varit några matcher som vi inte ska ha förlora, samtidigt har vi tagit starka segrar mot bra lag.

Zeidane Inoussa fortsätter:

– Min egna prestation har varit okej, jag vill kunna bidra mer, men det har varit en okej start i den gulsvarta tröjan för mig och jag är klar över att få spela.


Under torsdagskvällen stod det klart att BK Häcken möter F91 Diddeleng, från Luxemburg står som motståndare i UEFA Conference League-kvalet.

– Det ska bli väldigt kul att få spela ute i Europa med BK Häcken, det blir första gången som jag får denna möjligheten och det är en enormt möjlighet för oss att mäta oss mot dessa typer av motstånd. Vi kommer att gynnas av att inleda på bortaplan för att sedan spela avgörnadet på hemmaplan och på förhand känns det som att det kommer bli en stängd match, men rolig mot ett motstånd som vi ska gå vidare mot, säger Zeidane Inoussa.


Innan UEFA Conference League-kvalet väntar för allsvenskt spel mot IFK Värnamo. I morgon, klockan 15.00, spelas den sextonde omgången av Allsvenskan. Zeidane Inoussa och BK Häcken gästar då IFK Värnamo på Finnvedsvallen.

– Värnamo är ett bra lag, ett ganska svårt motstånd på bortaplan men jag förväntar mig en bra och intensiv match mot ett bra motstånd. Jag förberedde mig genom att bland annat slå Jeremy Agbonifo i straffar, säger Zeidane Inoussa.


Matchen mot IFK Värnamo sänds på Max, tidigare Discovery+.


IFK Värnamo – BK Häcken

Datum: Lördag, 20 juli.

Matchstart: 15.00.

Plats: Finnvedsvallen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved