Gå på match

Arenainformation

Där Rambergsvallen tidigare stod invigdes Bravida Arena sommaren 2015. Den 5 juli spelades premiärmatchen, där BK Häcken besegrade Helsingborgs IF med 3–2 inför fullsatta läktare.

Hela Hisingens hemmaplan är en mötesplats för alla – här förenas människor i olika åldrar och med olika kulturer i en enda stor fotbollsfamilj. Här öser Bollklubben in mål och här drömmer yngre förmågor om att en dag få göra allsvensk debut. 

Bravida Arena har kapacitet för 6316 åskådare.

Ta dig till Bravida Arena

Enklaste sättet att ta sig till Bravida Arena är med kollektivtrafiken. Du kan planera din resa här. Hållplatserna närmast arenan är Rambergsvallen och Wieselgrensplatsen.

Tar du cykeln till arenan finns det cykelparkering i anslutning till Inlandsgatan.

För bilburna gäster finns det gott om parkeringar i anslutning till arenan. 

Tips på parkeringsytor:
  • Lundbybadet (avgiftsbelagd)
  • Volvo Penta personalparkering, infart via Hjalmar Brantingsgatan (avgiftsfri).
  • Avgiftsfria parkeringsplatser längs med Gropegårdsgatan.
  • Avgiftsbelagda parkering runt om Ramberget.

Kiosker

Det finns gott om ställen att stilla hungern och släcka törsten på Bravida Arena. I arenans sex kiosker finns mat, snacks och dryck. Dessutom finns det foodtrucks på  utvalda matcher som serverar utsökt mat av olika slag. Missa inte heller Getingbaren i direkt anslutning till sektion G. Här erbjuds mat, dryck och musik i en avslappnad och social miljö. Grillen är alltid igång och där kan du köpa vegankorv, Häckenkorv och lammkorv. 

Tillgänglighet rullstol

På sektion E finns åtta platser belägna i mitten längst fram, reserverade för personer med rörelsenedsättning. I biljettpriset ingår en ledsagarplats utan extra kostnad.
Biljetten bokar du direkt på vår biljettsida bkhacken.ebiljett.nu

Förstärkt arenaljud, syntolkning och teckenspråkstolkning
Via appen Got Event Tillgänglighet finns möjlighet att få förstärkt arenaljud, syntolkning eller teckenspråkstolkning.
Förstärkt arenaljud innebär att du kan höra vad speakern säger via dina egna hörlurar eller hörapparat.

Syntolkningen är i form av TV-kommentering via Discovery+. Det innebär att du kan lyssna på TV-sändningen samtidigt som du upplever matchen live.

Teckenspråkstolkning via appen innebär att en tolk översätter det som speakern säger till teckenspråk och att du kan se tolken på din mobilskärm. Denna tjänst behöver förbokas genom att kontakta eventinfo@gotevent.se i god tid innan matchen.
 
Kom ihåg att ta med en fulladdad telefon och vid behov hörlurar (vi rekommenderar in-ears).

All information om arenans tillgänglighet finner ni via länken nedan.

Säkerhet

Visitation
Publikvärdar genomför visitation av besökare vid entréerna till arenan. Om någon vägrar att bli visiterad har föreningen rätt att neka personen inträde på arenan. Visitationen genomförs för att förhindra att åskådare tar med sig förbjudna föremål in på arenan.

Väskförbud
Polismyndigheten har beslutat om totalt väskförbud på större evenemang. Det innebär att du inte får ta med dig någon typ av väska, handväska, tygkasse eller påse till matchen, med undantag för skötväskor och väskor i medicinskt syfte. Väskor som är tillåtna kommer att genomsökas.
Vi förstår och beklagar att väskförbudet kan skapa viss problematik för våra besökare. Med hopp om att kunna underlätta för några av er så kommer vi att erbjuda sanitetsskydd i form av bindor och tamponger på arenan. Du kan hämta ut detta kostnadsfritt i våra kiosker.

I händelse av nödsituation
Vid behov av medicinsk vård i samband med match – kontakta vår personal. Det finns alltid läkare på plats på arenan under våra matcher.
I händelse av en nödsituation utryms arenan huvudsakligen via samma entréer som ni kom in genom. I vardera hörn av arenan finns ytterligare nödutgångar. Alla nödutgångar är märkta med gröna utrymningsskyltar.
Information i händelse av utrymning ges via arenans högtalarsystem. Vår personal kommer då att visa er till närmaste utgång. Tänk på att ju lugnare en utrymning sker, desto snabbare går den.

Vi vill också informera er om att Bravida Arena är en rökfri arena.

Säkerhetsarbetet på arenorna i Allsvenskan 2022

Svensk Elitfotboll och klubbarna i Allsvenskan och Superettan kommer under säsongen fortsatt att jobba aktivt för att skapa välkomnande, trygga, säkra och stämningsfulla arrangemang på landets arenor. I de fall ordningsstörningar sker kommer fokus att ligga på säkerhetsarbetet och på att identifiera och lagföra de individer som gjort sig skyldiga till lagöverträdelser.
 
Matcherna i Allsvenskan och Superettan är ofta välbesökta och väl arrangerade. Merparten omgärdas av en hög stämning och fantastiska tifon. De allra flesta fotbollsmatcher genomförs utan misstanke om brott eller risker för besökare, men de individer som orsakar problem för polis och arrangörer kring vissa fotbollsmatcher på elitnivå skapar konsekvenser för alla besökare.
 
Inför säsongen har Svensk Elitfotboll och Svenska Fotbollförbundet tillsammans med polismyndigheten genomfört tre säkerhetskonferenser där säkerhetspersonal, SLO:er och evenemangspersonal i klubbarna i Allsvenskan och Superettan uppdaterats gällande säkerhetsarbetet på arenorna.
 
Inför säsongerna 2016 och 2019 uppdaterades ett antal direktiv kopplade till regelverket men efter pandemin där många matcher spelades utan publik så är det läge att påminna om vad som gäller på arenorna i Allsvenskan och Superettan.
 
När polisen presenterade sina fokuspunkter för säsongen 2022 så är det tydligt att dessa går väl ihop med elitfotbollens sätt att tänka. 
  • Skärpta villkor kring hot och våld mot blåljuspersonal på arenor.
  • Pyroteknik är olagligt, men ska bedömas utifrån säkerheten som helhet vid villkorsgivning.
  • Förbättrad dialog och förtydligande av matcharrangörers ansvar.
 
Svensk fotboll genom Svenska Fotbollförbundet och Svensk Elitfotboll anser att samsyn och samverkan är helt rätt väg att gå i den här frågan, samt det faktum att polisen uttrycker att det är viktigt att fokusera på de allvarligaste störningarna och på de individer som begår brott snarare än den upplevda kollektiva exkluderingen.
 
Det övergripande målet blir att arbeta med att identifiera de individer som stör ordningen och verka för att dessa inte stör elitfotbollens evenemang. För Svensk Elitfotboll och klubbarna i Allsvenskan och Superettan innebär det även att: 
 
·       Jobba aktivt med direktivet gällande bangers och utskjutande/kastad pyroteknik
·       Jobba aktivt med direktivet gällande obehöriga på spelplanen
 
Direktivet gällande bangers och utskjutande pyroteknik har funnit sedan 2016. Svensk fotboll har en nolltolerans mot bangers och utskjutande/kastad pyroteknik, eftersom bestående livslånga personskador för bland annat besökare, spelare och funktionärer kan uppstå. 
 
Direktivet gällande obehöriga på spelplanen har funnit sedan 2018. Det säger att om någon obehörig befinner sig på innerplan och påverkar säkerheten och de sportsliga förutsättningarna kommer domaren att avbryta spelet.
 
I båda fallen så har arrangören en skyldighet att polisanmäla händelsen och båda föreningarna ska bistå i arbetet med att identifiera den/de skyldiga.
 
Personer som begår brott och som blir identifierade kommer att bli arrangemangsavstängda.
 
Fakta direktivet mot bangers och utskjutande pyroteknik:
Svensk fotboll har en nolltolerans mot bangers och utskjutande/kastad pyroteknik, eftersom bestående livslånga personskador för bland annat besökare, spelare och funktionärer kan uppstå. 
 
Med bangers avses i detta fall all pyroteknik som avger en hög ljudeffekt. 
 
Skulle något av ovanstående inträffa innan matchen eller i paus, ska arrangören omedelbart agera för att försäkra sig om situationen på arenan och i samråd med domaren vidta nödvändiga åtgärder. En speakertext skall läsas i samband med att bangers eller den utskjutande/kastade pyrotekniken briserar. 
 
Vid förekomst av något av ovanstående under pågående match ska domaren stoppa matchen, genom ett kort uppehåll, så snart det kan ske utan att det får en sportslig påverkan, och arrangören vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder samt läsa upp en speakertext.
 
Här ska alltid en samverkan mellan arrangören och domaren ske.
 
Skulle något av ovanstående upprepas under matchen, ska domaren omedelbart avbryta och ett matchmöte genomföras. Matchmötet beslutar när, om och hur matchen återupptas.
 
Fakta direktiv gällande obehöriga på spelplanen:
Om någon obehörig befinner sig på innerplan och påverkar säkerheten och de sportsliga förutsättningarna kommer domaren att avbryta spelet.
 
Spelarna stannar kvar på plan och arrangören läser upp en speakertext.
 
Är de obehöriga på väg att lämna innerplanen återupptas spelet så fort samtliga lämnat innerplanen och säkerheten och sportsliga förutsättningar är tillgodosedda. Spelet återupptas igen när samtliga obehöriga lämnat innerplanen och säkerheten och de sportsliga förutsättningarna är tillgodosedda.
 
Om det finns obehöriga kvar tar domarna spelarna av plan och matchmöte genomförs. Matchmötet beslutar när, om och hur matchen återupptas.
BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved