Vägen Framåt

Football Friday

Football Friday är aktivitets- och integrationsprojekt som startade 2015 och vänder sig till ungdomar, 12-19 år, träffas och spelar spontanfotboll tillsammans varje fredag. Syftet är att erbjuda ungdomar en mötesplats, där motion och rörelse står i centrum.
Målet är att skapa bästa möjliga förutsättningar för att ungdomarna ska få en bra upplevelse varje gång de besöker Football Friday. Förutom de positiva hälsoeffekterna vill vi kunna erbjuda ungdomar en trygg och meningsfull fritidsyselsättning på tider då det finns ett stort behov av detta. 
 
Att delta är helt gratis och kräver ingen föranmälan eller krav på utrustning eller klädsel.

Deltagare: 
‣ Brunnsboskolan 12-15 år.
‣ Lundbystrandshallen 13-19 år.
 
Arrangörer: Football Friday: BK Häcken och Göteborgs Stads Ung Arena Hisingen.
 
Plats:
‣ Football Friday: Lundbystrandshallen 18.30–21.30.
‣ Football Friday: Brunnsboskolans idrottshall 19.00–22.00.
 
Inomhussäsongen 2024 pågår mellan 19 januari – 19 april samt 13 september – 20 december. 

Football Friday Cup

Varje år arrangeras den efterlängtade Football Friday Cup på Bravida Arena. Cupen syftar till att erbjuda en spännande och inkluderande fotbollsupplevelse för alla deltagare. Turneringen erbjuder två åldersklasser för er födda 2005-2010 och 2011-2015 för att inkludera så många ungdomar som möjligt. 
 
För de lyckliga vinnarna väntar en dag fylld med spännande upplevelser då de får möjlighet att testa på livet som fotbollsproffs. Det inkluderar inte bara fotbolls- och fysträning, utan även värdefulla tips och råd från våra egna allsvenska stjärnor. Det är en chans för ungdomarna att få en inblick i vad det innebär att vara en professionell fotbollsspelare och att inspireras av de bästa inom branschen.
Football Friday Cup är möjlig tack vare det starka samarbetet mellan BK Häcken, Göteborg Stads Ung Arena Hisingen och med stöd från Länsförsäkringar Göteborg och Bohuslän. Tillsammans strävar vi efter att skapa minnesvärda och meningsfulla upplevelser för ungdomarna och ge dem möjligheten att drömma stort och nå sina fotbollsmål.
 
2024 tog Africanos och Grabbarna från Hisingen hem guldet och 2025 är det kanske ert lag som tar hem guldet? Samla ihop dina vänner och anmäl ditt lag idag! Anmälan är gratis. 
 
Football Friday Cup spelas på Bravida Arena och registrering av lag öppnar tidigt 2025.
Spelform, 5 mot 5.
 
Turneringens består av två åldersklasser.
•            Födda år 2011-2015.
•            Födda år 2005-2010.
 
Ni får vara max 8 personer per lag. Vi ser gärna att det är mixade lag med tjejer och killar. Sätt ihop ditt lag och anmäl er så snabbt ni kan!  Det finns endast plats för 32 lag/klass.
 
Vinnarna får chansen att bli proffs för en dag med BK Häckens herrlag.

För frågor skicka DM på Instagram. 
BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved