Akademi Herr
2019-03-18 12:00:00
Flera Häckenspelare iväg på landslagsäventyr
Denna och början av nästa vecka är det landslagsuppehåll, bland annat drar kvalspelet till EM-slutspelet 2020 igång på torsdag. Det innebär att BK Häcken i tio dagar får klara sig utan två av sina spelare – Joona Toivio och Ahmed Yasin är i vanlig ordning uttagna till sina respektive landslag.

Joona Toivios Finland är med i EM-kvalgrupp J och deras kvalspel inleds med en tuff bortamatch mot Italien på lördag. Därefter blir det några dagars vila innan de möter Armenien på tisdag nästa vecka, också det på bortaplan.
Irak spelade Asiatiska mästerskapen så sent som i januari så för deras del blir det inga tävlingsmatcher under det här landslagsuppehållet. Ahmed Yasin får istället rikta in sig på att spela träningsturnering på hemmaplan i Basra.
Inga Häckenspelare är alltså uttagna till det svenska A-landslaget men i pojklandslagen, som också har samlingar, finns flera akademispelare med.
P16-landslaget har läger på Bosön 26-29/3, en av de 66 spelare som kallats är Leonardo Farah Shahin.
För P17-landslaget väntar tävlingsmatcher i EM-kvalets Elite Round. I potten ligger avancemang till EM-slutspelet på Irland som spelas i maj. Sveriges grupp avgörs i Serbien och förutom Serbien så är även Frankrike och Slovakien med i Sveriges grupp. Alla matcherna i gruppen spelas  26/3-1/4. Med i truppen är William Milovanovic och Karl Landsten.
P18-landslagets läger inleds i dag, också det på Bosön, och pågår i fyra dagar. 66 spelare är kallade och tre av dessa är Häckenspelare – Isaac Jonsson, Teodor Wålemark och Jakob Hedenquist.
BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved