Herr
2024-04-23 18:50:00
Jacob Barrett Laursen ute efter revansch i derbyt

Jacob Barrett Laursen allsvenska debut kom på Gamla Ullevi mot IFK Göteborg i fjol, då blev derbyförlust för 29-åringen och BK Häcken – nu jagar vänsterbacken revansch när årets första derby ska spelat.

– Jag ser framemot att återvända till Ullevi, det är alltid en speciell atmosfär när det är ett derby och vi kommer till derbyt med ett högt självförtroende, säger Jacob Barrett Laursen.


Femte omgången av Allsvenskan är här och i morgon, klockan 19.00, spelar BK Häcken årets första derby på andra sidan älven, mot IFK Göteborg.

– Att få vara med och spela i ett derby är något som alla vill göra, det är en otrolig atmosfär och att spela i ett derby ökar energin.

Jacob Barrett Laursen fortsätter:

– Det kommer bli en viktig match och det är något som vi ser framemot, vi kommer från två raka segrar och ett högt självföretronde.

Sedan 29-åringen anslöt så har det blivit ett tränarbyte, huvudtränare Paco Johansen, så har spelet börjat sätta sig bättre och bättre och dansken kan tydligt se den ständiga utvecklingen för varje dag.

– Vi känner oss mer samspelta nu än tidigare, vi ser hur våra nyförvärv har ständigt utvecklats, där spelarna kan bidra med deras egenskaper till vår spelidé. Vi jobbar hårt varje dag, vi ser framförallt resultat i presspelet som börjat sätta sig bättre och bättre för varje match, mem vi har fortfarande delar som vi behöver förbättra och utveckla, men vi tar nya steg för varje dag där vi känner att vi utvecklas, säger 29-åringen.


När Mjällby AIF gästade Bravida Arena i den allsvenka premiären bildade Jacob Barrett Laursen mittbackspar med Even Hovland, 29-åringen, var återigen tillbaka som vänsterback i segern mot Hammarby och beskriver hur det kändes att få återvända till spel som vänsterback.

– Vänsterbacken är såklart positionen som jag föredrar att spela på, skadefrånvaron på mittbackarna i laget har inneburit att jag fått kliva in i planen och stötta upp på mittbackspositionen. Jag är här för att hjälpa laget och om jag behöver spela på en annan position så kommer jag att gör det, men det var en skön känsla att få vara tillbaka i spel som vänsterback, det är där jag trivs bäst och det är min ordinarie plats, säger Jacob Barrett Laursen.


Se hela inslaget med Jacob Barrett Laursen i spelaren ovan.


Köp din biljett och sjung fram Bollklubben på Gamla Ullevi.


IFK Göteborg – BK Häcken

Datum: Onsdag 24 april.

Matchstart: 19.00.
Plats: Gamla Ullevi.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved