Herr
2023-01-06 14:00:00
Leonardo Farah Shahin till Falkenbergs FF

19-årige anfallaren Leonardo Farah Shahin lämnar BK Häcken och fortsätter karriären i Falkenbergs FF.

Leonardo Farah Shahin är fostrad i IFK Uddevalla och tog därifrån steget till BK Häcken inför säsongen 2019. Efter att ha öst in mål för akademilag i BK Häcken fick han göra allsvensk debut den 3 oktober 2020 - mot just Falkenbergs FF. Efter säsongen skrev den talangfulle 17-åringen på ett A-lagskontrakt. Under hösten 2021 lånades han ut till AFC Eskilstuna, där det blev två inhopp i superettan, och under 2022 gjorde han tolv mål på 28 matcher som utlånad till Qviding FIF i division 1 södra. Nu lämnar han BK Häcken för Falkenbergs FF.
– Det har varit lärorikt och definitivt den mest utvecklande perioden i min karriär hittills. Jag har lärt känna många vänner för livet och många personer som hjälpt mig extremt mycket. Ett extra stort tack till Hristijan Cvetkovski som jag hade som ungdomstränare när jag kom till BK Häcken. Det är en person som har utvecklat mig både som spelare och person, säger Leonardo Farah Shahin och fortsätter:

– Sen så blev inte tiden som seniorspelare i BK Häcken riktigt som jag hade tänkt mig på grund av olika anledningar. Men som tur är så finns det många olika sätt att lyckas med sin fotboll och jag känner mig redo för min nya utmaning i Falkenbergs FF. Jag tackar BK Häcken för denna tid och önskar BK Häcken all lycka framöver.

BK Häckens sportchef Martin Ericsson lyckönskar anfallaren.
– Leonardo gjorde tidigt avtryck i akademin genom sitt driv och sitt målskytte, vilket gjorde han också fick ta steget upp i A-laget inför säsongen 2021. Fram till idag har ”Leo” varit på lån i ett par klubbar och med tanke på den hårda konkurrens som råder i vår A-trupp så har vi tillsammans nu enats om att gå skilda vägar via en permanent transfer till Falkenbergs FF. Vi önskar honom all lycka i sin fortsatta fotbollskarriär och ett stort tack för tiden i Bollklubben, säger Martin Ericsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved