17-årig talang till A-laget – skriver på för tre år - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-11-16 15:00:00
17-årig talang till A-laget – skriver på för tre år

Pontus Dahbo har gjort en stark säsong i P19 Allsvenskan med BK Häcken. Nu har talangen skrivit på ett A-lagskontrakt som sträcker sig över tre år.

– Det här är något som jag har jobbat hårt för, säger Pontus Dahbo.

 

För två år sedan kom den nu 17-årige Pontus Dahbo till BK Häcken från Sävedalens IF. Efter att ha spelat sig genom BK Häckens akademilag, och i år spelat alla matcher för P19-laget, flyttas han upp till A-lagsverksamheten. Det när han skriver på ett treårskontrakt med klubben.

– Först, när jag kom till klubben, var målet att försöka ta sig upp i P19-laget och ta en plats där. Men därifrån har det bara fortsatt att gå uppåt, säger han.

Kontraktet sträcker sig över 2025. Dahbo ser sig själv som en offensiv mittfältare och trivs bra i rollen som en av två åttor på mittfältet.
 I år har Pontus Dahbo stått för fem mål i P19 Allsvenskan, det i ett BK Häcken som placerade sig på en åttondeplats i serien.

– Jag ska jobba hårt varje dag. Först är målet att ta sig till bänken, därefter att få göra inhopp och sen att försöka få så mycket speltid som möjligt, säger han.

 

Pontus Dahbo är den tredje spelaren som under hösten har skrivit på A-lagskontrakt från akademin. Även Momodou Sonko och Semir Bosnic har gått från att spela i akademin till att erhålla A-lagskontrakt.

– En spännande spelare som har haft en stor utveckling under sina två säsonger i akademin. Pontus har ett fint driv med bollen och en god spelförståelse, vilket kombineras med en tuffhet i duellspelet. Det ska bli roligt att följa hans fortsatta utveckling i vår A-lagsmiljö, säger Martin Ericsson.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.