20 frågor med Adam Andersson - BK Häcken BK Häcken
Herr
2020-01-10 15:38:22
20 frågor med Adam Andersson

Han har aldrig sökt på sig själv på Youtube och enligt honom finns Allsvenskans mest underskattade spelare i BK Häcken. Den sista ”20 frågor med…” för den här gången är med landslagsaktuelle Adam Andersson. 


1. Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med?

– Jag skulle nog säga den här säsongen, jag har fått spela mer och varit mer delaktig. Det har varit lite upp och ner i mitt spel men som helhet har det ändå varit ett bra år, jag tycker jag var bättre i år än förra året.  


2. Om du är sportchef i ett allsvenskt lag och får välja (enbart från Allsvenskan) en målvakt, en back, en mittfältare och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt lag.

– Jag hade tagit Peter i mål. Jag hade velat ha utespelare från BK Häcken också men det går ju inte så då får det bli Marcus Danielson i Djurgården som back. Som mittfältare hade jag tagit Simon Thern. Jag gillar hans spelstil, han är en spelare som jag tror att det skulle vara lätt att spela med. Som forward tar jag Markus Rosenberg.


3. Om du får plocka en egenskap från en annan allsvensk spelare, vad hade du valt? 

– Jag hade nog tagit Dallas vänsterfot. Det hade varit fint att ha den.


4. Vilken är din bästa fotbollsupplevelse? När du själv inte varit på planen.

– Det är nog Joels övergång, jag blev väldigt glad för hans skull. 


5. Vilken är den tråkigaste träningsövningen som ledarstaben kör med er? 

– När vi kör samma typ av av uppvärmning som vi gör på matcher där vi bara joggar runt koner fast vi gör det på träning, det är riktigt tråkigt, man vill ha med bollen.


6. Tittar du på klipp på dig själv på Youtube? 

– Jag har faktiskt aldrig ens tänkt tanken på att söka på mig själv på Youtube, jag tror inte det skulle finnas något där. Jag har sökt på Google efter artiklar om mig men aldrig på Youtube.


7. Vem anser du är mest underskattad i Allsvenskan? 

– Jag skulle nog säga Gustav Berggren men jag tror han kommer bli belönad mer snart. Han har den typen av egenskaper som gör att man gärna vill vara i samma lag som honom.


8. Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare? 

– Oftast förstår man när man gjort något fel på planen, en klassisk utskällning när någon står och skriker på en tror jag att jag aldrig har fått. Jag har aldrig haft den typen av tränare. 


9. Om du skulle göra en regelförändring, eller annan ändring, inom fotboll. Vad skulle det vara? 

– Jag hade nog velat göra handsregeln mer tydlig. Det är ofta som domare dömer hands i en match och sedan kan det vara en exakt samma sak i en annan match som de släpper helt. Det är så inkonsekvent och olika för varje domare och för varje match. Jag tycker att om bollen är på handen så ska det vara hands. Jag tog till exempel med handen borta mot Malmö när jag glidtacklade men då hade jag handen som stöd. Hade jag inte haft det så hade det tydligen blivit straff.


10. Vad anser du om VAR?

– Jag är kluven, det är både bra och dåligt. Det blir så hackigt i spelet med en massa långa avbrott vilket jag inte tycker är bra. Men jag har inte testat på VAR själv så jag vet faktiskt inte om jag skulle vilja ha det eller inte.


11. Vem var du i skolan? 

– Jag tycker jag var rätt ambitiös men det berodde lite på vilket ämne det var. Jag kunde nog ha varit mer ambitiös. Under låg- och mellanstadiet var det mycket fotboll men sen var det lite mer fokus på skolan.


12. Ditt bästa barndomsminne?

– Det var alltid en speciell känsla på julaftonsmorgnarna. Det var mörkt ute, vi tände ljus och åt frukost tillsammans. Även uppesittarkvällarna dagen innan julafton är fina minnen.


13. Om du inte hade blivit fotbollsspelare, vad hade du gjort istället?

– Jag vet faktiskt inte vad det hade blivit, det var så mycket fotboll så jag hade ingen annan plan än det. Kanske att jag hade sysslat med handboll istället men samtidigt vet jag inte om jag hade satsat på det på samma sätt som på fotbollen.


14. Vad är din senaste googling?

– Jag beställde inomhusskor till min son igår men det var angivet i konstiga storlekar, det stod typ 10, 11, 12C, så jag försökte kolla vad det motsvarade.


15. Har du några laster? 

– Jag är rätt pedant när det kommer till vad jag äter, hur jag sover och vad jag sysslar med om dagarna. Jag har nog lite tvångstankar när det kommer till vissa saker. Det ska vara ordning tycker jag.


16. Vad står det på din dröm-löpsedel?

”Adam Andersson klar för Real Madrid”


17. Hur tillbringar du helst en ledig dag under säsong?

– Jag försöker spendera så mycket tid som möjligt med min familj och vänner, det värdesätter jag högt. Om jag känner att jag skulle behöva träna extra så gör jag helst det men annars är det att vara med familj och vänner.


18. Kan du tröttna på fotboll?

– Nu är man lite sliten i vissa delar av kroppen men jag känner inte att jag tröttnar på fotbollen utan då vill jag göra det bra igen så jag kan spela som jag vill. Det ger mig ångest att inte kunna träna fullt eller att ha ont.


19. Hur ska du tillbringa ledigheten?

– Jag ska åka och hälsa på Joel, jag åker dit några dagar innan hans sista match och sen åker vi tillbaka hit igen tillsammans. I övrigt har jag inga planer utan det blir att ta det lugnt hemma.


20. Efter fotbollskarriären, vad vill du göra då?

– Förhoppningsvis är det långt dit, jag har tänkt att jag ska börja plugga men jag vet inte vad. Det är det som får avgöra vad jag kommer göra efter karriären. Eventuellt kan det också bli något inom fotbollen, jag skulle kunna tänka mig att bli tränare men inte huvudtränare i så fall. Att jobba som scout och kolla mycket fotboll är också en möjlighet.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.