20 frågor med Gustav Berggren - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-11-29 18:12:50
20 frågor med Gustav Berggren

Gustav Berggren gillar inte uppvärmningsövningar utan boll och han gillar att sova. Det och mycket mer berättar han när han får 20 frågor om både högt och lågt. Varje fredag tills A-truppen är tillbaka från vinterledigheten kommer en frågestund med en utvald spelare. Berggren är först ut.


1. Vilken säsong så här långt i karriären är du mest nöjd med?

– Den här säsongen. Jag har spelat min bästa fotboll hittills och jag har aldrig tidigare fått spela så mycket som jag fått göra i år. Jag känner att jag tagit kliv och utvecklats mycket. Att även vara delaktig i att vinna Svenska Cupen var stort.


2. Om du är sportchef i ett allsvenskt lag och får välja (enbart från Allsvenskan) en målvakt, en back, en mittfältare och en forward att bygga laget kring. Vilka väljer du? Max en spelare från ditt eget lag.

– Jag hade valt Peter Abrahamsson som målvakt. Som back hade jag tagit Marcus Danielson i Djurgården. Som mittfältare hade jag valt Malmös Anders Christiansen och som anfallare Henok Goitom i AIK. Jag tror att de skulle komplettera varandra bra och utgöra en bra stomme i mitt lag.


3. Om du får plocka en egenskap från en annan allsvensk spelare, vad hade du valt? 

– Erik Fribergs längre passningsspel och spelförståelse. Där vill jag utvecklas och jag tycker han är bäst i Allsvenskan där.


4. Vilken är din bästa fotbollsupplevelse? När du själv inte varit på planen.

– Det var när jag var på Anfield Road med min familj och såg Liverpool vinna mot Manchester United med 2-0. Jag var tolv år gammal, det var en riktigt häftig upplevelse.


5. Vilken är den tråkigaste träningsövningen som ledarstaben kör med er? 

– Jag gillar inte uppvärmning utan boll. Det är absolut ingen favorit.


6. Tittar du på klipp på dig själv på Youtube? 

– Nej, det är inget för mig. Jag kanske kollar lite på matcher som vi spelat men jag har aldrig sökt på mig själv på Youtube.


7. Vem anser du är den mest underskattade spelaren i Allsvenskan? 

– Rasmus Lindgren. Jag tycker inte han får så mycket uppmärksamhet som han borde få. Det känns inte som det skrivs eller snackas så mycket om honom.


8. Vilken är den värsta utskällning du fått av en tränare? 

– Jag har nog aldrig fått någon riktig utskällning, det kanske kommer. Jag kanske har skött mig exemplariskt hittills helt enkelt… 


9. Om du skulle göra en regelförändring, eller annan ändring, inom fotboll. Vad skulle det vara? 

– Jag skulle vilja ha målkamera i Allsvenskan. Då slipper man snacket om en boll skulle ha varit inne eller inte.


10. Vad anser du om VAR?

– Rent spontant så tycker jag det är väldigt omständligt och dessutom så känns det inte som att alla domslut blir korrekt ändå. Ibland kan kan det bli väl luddigt så jag är inte jättepositiv. Den uppfattningen kan ändras men det är min känsla just nu.


11. Vem var du i skolan? 

– Det ändrades lite genom åren. Jag var väldigt blyg i grundskolan men ju äldre jag blev och även om jag fortfarande var ganska lugn så kunde jag och mina vänner balla ur lite ibland och busa lite för mycket när vi var trötta. Men jag skötte skolan bra, mina föräldrar ställde krav på att jag var tvungen att klara skolan för att få spela fotboll. 


12. Om du inte hade blivit fotbollsspelare, vad hade du gjort istället?

– Jag hade gått i min storebrors fotspår och läst en master i ekonomi och jobbat med ekonomi i något bolag. Jag tycker det är jättekul med ekonomi, både privatekonomi och företagsekonomi och pluggar dessutom det vid sidan av fotbollen nu.


13. Vad är din senaste googling?

– Rasmus Lindgren och jag pratade om Bali och om det är en ö eller inte så jag googlade det. Jag och min flickvän ska dit i december.


14. Har du några laster? 

– Jag sover kanske lite för mycket, de skulle nog de i min närhet säga. Jag lägger mig tidigt och tar ofta power naps. Jag tror att jag behöver det och att jag presterar bättre på planen av det. Jag lägger mig vid 22.00 och går upp 7.00, det är ingen större skillnad på helgerna. Även när jag var liten så gick jag hem tidigt när jag var med kompisar. Jag ogillar att vara trött helt enkelt. Jag blir på dåligt humör och är inte på hugget om jag sover för lite.


15. Vad står det på din drömlöpsedel?

”Gustav Berggren klar för Liverpool”.


16. Vilken är den bästa julklapp du fått?

– Det är nog resan till Liverpool och matchen vi såg där.


17. Hur tillbringar du helst en ledig dag under säsong?

– Jag tar sovmorgon och sedan träffar jag mina vänner och äter lunch i stan. Jag gillar att äta god mat med mina vänner och umgås på det sättet. Och sedan hittar jag på något kul med min tjej på kvällen. 


18. Kan du tröttna på fotboll?

– Inte på att spela men jag tittar väldigt lite på fotboll och det tror jag är en nyckel för att inte tröttna. När jag var i Varberg kunde jag var lite trött på fotbollen emellanåt men sedan jag kom tillbaka till BK Häcken igen så uppskattar jag fotbollen mycket mer och nu är jag bara tacksam för att få spela fotboll. Innan tog jag det lite mer för givet.


19. Hur ska du tillbringa ledigheten?

– Jag kommer åka utomlands i två veckor med tjejen. Sedan ska jag fira jul i Göteborg med min familj. Vi kommer även åka upp till tjejens föräldrar i Karlstad några dagar och spendera tid med dem.


20. Efter fotbollskarriären, vad vill du göra då?

– Jag skulle vilja jobba med ekonomi på något sätt och allra helst driva ett företag tillsammans med min bror. Han har precis fått jobb så han 15 år på sig att samla på sig erfarenhet och sedan har vi sagt att vi antingen startar eget tillsammans eller så fixar han jobb åt mig. Som det känns nu vill jag inte jobba med fotboll utan jag vill göra något helt annat.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.