2–2 i en tuff derbytillställning: "Vi var inte påkopplade" - BK Häcken BK Häcken
Herr
2022-06-20 18:04:06
2–2 i en tuff derbytillställning: "Vi var inte påkopplade"

Derbyt mellan Örgryte och BK Häcken slutade 2–2. Det efter att BK Häcken släppt in två mål direkt från avspark.

– Det var förmodligen många trötta ben men det var bra att vi fick en genomkörare, säger Jonathan Rasheed.

 

Det tog cirka 40 sekunder, efter det att domaren Bojan Pandzic blåst i visslan, för Örgryte att göra dagens första mål. Nicklas Bärkroth fick bollen längs högerkanten, bröt in och i tumultet framför mål gick den förbi BK Häckens Jonathan Rasheed.

– Han lyckas väl med någon klack, kommer runt Kris (red. anm. Kristoffer Lund) och sen är det väl raka gatan in. Vi var inte påkopplade och det utnyttjade de helt, säger Rasheed.

 

BK Häcken fick emellertid till en tung press på Örgrytes planhalva vilket ledde till en frispark, 30 meter rakt framför Örgrytes mål. Rygaard steg fram och drog till med en drömträff. 1–1 var ett faktum – men det resultatet stod sig bara i en minut. Efter målet gjorde nämligen Örgryte återigen mål på sekvensen som följde avspark, den här gången genom Ackermann.

– Jag vet inte vad som händer. Det är svårt att säga när det går så fort. Det är slarvigt från vår sida och vi måste kunna göra det bättre när vi precis har kommit in i matchen. Vi borde ha varit lite smartare.

 

2–1-resultatet stod sig till halvtid. Till den andra halvleken byttes ytterbackarna Kristoffer Lund och Tomas Totland ut och ersattes av Kadir Hodzic och Valgeir Fridriksson.

Och det var just Kadir Hodzic som i den 57:e matchminuten rann igenom Örgrytes försvar där han blev fälld. BK Häcken tilldömdes straff. Jeremejeff gick säkert fram och placerade in den i målvaktens vänstra hörn. BK Häcken tryckte därefter på för ett segermål men 2–2 stod sig till slutsignal.

– Vi får ta med oss att Jeremejeff fortsätter att göra mål, att Mikkels frisparkar är ett extravapen och att Faltsetas gör en fantastisk match. Sen även det att vi lyckas komma tillbaka från underläge. Vi vinner inte men vi jobbar oss in hela tiden, säger Rasheed.


BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.