Dam
2024-09-07 00:50:00
24 mål på nio hemmamatcher – BK Häcken har gjort näst flest allsvenska mål på hemmaplan

Det har gått över 60 dagar sedan den senaste hemmamatchen i OBOS Damallsvenskan och det är på Bravida Arena som BK Häcken trivs bäst på. Hittills har det blivit 24 mål på nio hemmamatcher, näst bäst i OBOS Damallsvenskan.

– Vi märker av känslorna när vi kliver in på planen dagen inför våra hemmamatcher på Bravida Arena. Det är härliga känslor med glädje och skratt, vi trivs väldigt bra på hemmaplan, säger huvudtränare Mak Lind.


Sedan återstarten av OBOS Damallsvenskan har det blivit tre raka bortamatcher för BK Häcken och i dag återvänder BK Häcken till Bravida Arena och Hisingen.

– Tre raka bortamatcher har inneburit ett tufft spelschema. Vi gör en bra bortamatch mot Hammarby och Rosengård, varpå vi inte fick en poängmässig utdelning i den sistnämnda. Det kändes tufft när vi inte lyckades få håll på Piteå senast, samtidigt ser vi fram emot morgondagens hemmamatch mot AIK, där vi ska försöka få håll på motståndarna.

Huvudtränare Mak Lind fortsätter:

– Det känns väldigt bra att äntligen få spela på hemmaplan. Jag har varit spänd på att återigen få spela hemmamatch på Bravida Arena och det ska bli kul att återigen få återvända efter sextio dagar frånvaro.


BK Häcken har tagit fyra av nio möjliga poäng i OBOS Damallsvenskan sedan återstarten och att återvända till hemmaplan bidrar till ett ökat gulsvart självförtroende.

– Vi kommer möta ett AIK som kommer backa hem mycket, där det handlar om antal målchanser framåt och där kommer vi behöva vara effektiva och skulle vi lyckas få håll på AIK tidigt så kan det bli en rolig eftermiddag, samtidigt kan det bli jobbigt om vi inte lyckas få håll på motståndet, så det viktigaste är att vi trycker ned motståndet redan från start, säger huvudtränare Mak Lind.


Köp din biljett till hemmamatchen mot AIK.


BK Häcken – AIK

Datum: Lördagen, 7 september.

Matchstart: 15.00.

Plats: Bravida Arena.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved