Dam
2024-03-16 18:24:46
7–1-seger för BK Häcken i Lidköping: ”Börjat starkt”

När BK Häcken väl fick fart på målskyttet borta mot Lidköpings FK i Svenska Cupen så kunde inget stoppa Gulsvart. Det blev en komfortabel 7–1-seger efter att BK Häcken gjort fem mål från minut 75 fram tills slutsignal.
– Jag tycker att vi har börjat cupspelet starkt, säger tvåmålsskytten Felicia Schröder.

BK Häcken tog tag i taktpinnen direkt från start. Redan i tredje minuten hade Anna Anvegård en ramträff. Sedan hade både Alice Bergström och Clarissa Larisey bra lägen att ta ledningen innan Anna Anvegård kunde trycka in 1–0 efter en tilltrasslad situation i straffområdet efter 24 minuters spel. Fyra minuter senare var Matilda Nildén ett rungande ribbskott från att dubblera ledningen. Även Johanna Fossdalsa Sörensen och Katariina Kosola hade bra möjligheter att näta men Bollklubben fick nöja sig med att gå till pausvila i 1–0-ledning.

Mak Lind gjorde två byten redan i paus. Ruby Grant och Rosa Kafaji äntrade planen på Rådavallen. I 57:e minuten kom en kvittering från hemmalaget som en blixt från klar himmel. Men Bollklubben reste sig snabbt och återtog ledningen fyra minuter senare genom Rosa Kafaji. Med kvarten kvar prickade en annan pigg inhoppare, Felicia Schröder, in 3–1 med ett pressat skott utifrån. BK Häcken öste på framåt och fick in ytterligare fyra bollar i Lidköping FK:s mål inom loppet av tolv minuter. Felicia Schröder och Anna Anvegård gjorde ett mål vardera medan hemmaspelare var sist på bollen vid de två andra målen. Även om matchen var resultatmässigt jämn länge blev det till slut en bekväm 7–1-seger för BK Häcken.
– Vi gjorde en okej första halvlek och en bättre andra halvlek. Vi hade mycket bättre skärpa i straffområdet i andra halvlek och det var kul att vi till slut lyckades göra så många mål, säger Anna Anvegård.
– Jag tycker att vi började matchen helt okej. Vi hade mycket boll jämfört med Lidköping men även flera målchanser. I halvtid snackade vi ihop oss och gick ut till andra halvlek starkare. Det lönade sig – med flera mål, säger Felicia Schröder.

Felicia Schröder hoppade in så sent som i 67:e minuten och låg bakom tre mål (!). Hon gjorde två själv och vid Anna Sandbergs inlägg störde hon hemmaförsvaret så pass mycket att bollen nickades in i eget mål fram till 6–1.
– Jag är nöjd med min insats och jag är nöjd med mina mål, men det viktigaste för mig är lagets prestation och att vi vann matchen. Det är alltid kul att kunna bidra med mål, men det är framförallt tre viktiga tre poäng som vi tar med hem till Hisingen, säger 16-åringen.
Efter två matcher i Svenska Cupen står BK Häcken på två segrar och en målskillnad på 10–1.
– Jag tycker att vi har börjat starkt och det är skönt att ha fått tillbaka spelare som varit skadade. De bidrar mycket till lagets framgångar, säger Felicia Schröder.
Redan på onsdag väntar PSG på hemmaplan i det första mötet i Champions League-kvartsfinalen.
– Just nu fokuserar vi på nästkommande match och på att fortsätta vara starka och spela den fotboll som vi vill. Det ska bli jättekul med ett fullsatt Bravida Arena på onsdag, säger talangen.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved