Abrahamsson har gjort det han ska – och mer därtill - BK Häcken BK Häcken
Herr
2019-07-06 16:52:04
Abrahamsson har gjort det han ska – och mer därtill

Peter Abrahamsson har så här långt i år stått för sex nollor och radat upp den ena monsterräddningen efter den andra i Allsvenskan. 

– Det känns som att jag höjt mig ytterligare några snäpp i år, säger 30-åringen.


”Allsvenskans bäste målvakt” är ett uttryck som flera Häckenspelare har använt när de beskrivit Peter Abrahamsson under den här säsongen. Och det är lätt att förstå varför. Redan i första matchen mot Malmö FF stod han för en klassräddning på Marcus Antonssons straffspark. Och därefter har han fortsatt på den vägen. Samtidigt som han har varit lugn och stabil matcherna igenom så har han också gjort flera fantomäddningar.

– I det stora hela är jag nöjd, rent statistiskt ser det bra ut med nollorna och få insläppta. Och utöver det så är det väl några matcher där jag väl också gjort några poängräddande insatser. Det var en bra start i Malmö direkt med straffräddningen, skönt att få självförtroende direkt i början av säsongen, säger Peter Abrahamsson.


BK Häcken har tio insläppta mål så här långt i år. Av de tio målen kom tre på bortaplan mot Sirius, men två av dem var straffmål. Häckenmålvakten går inte runt och ältar målen han släppt in men det finns en situation under säsongen som han fortfarande kan gräma sig över.

– AIK-matchen sved en del, det skottet kände jag att jag kunde ha tagit. Det var inte otagbart utan han (Daniel Sundgren) sköt från ganska dålig vinkel, säger han.


I senaste matchen mot Hammarby höll han nollan och var en bidragande orsak till att Bollklubben fick en perfekt start på den andra delen av den allsvenska säsongen. Dessutom gjorde han återigen en räddning som med rätta kan kallas för något utöver det vanliga. David Fällman fick ett perfekt nickläge bara några meter mål, avslutet var hårt och bra men räddningen var ännu bättre. Blixtsnabbt upp med vänsterhanden och istället för mål blev det hörna för bortalaget. Vad som hade hänt om den hade gått in går bara att spekulera i men det går inte att komma ifrån att det både var en viktig och kvalificerad räddning. En av många så år långt i år.

– Jo den var ganska vass. Sundsvall är en annan match jag minns, de hade tre ganska bra lägen i första halvlek som jag klarade och sen så vann vi med 1-0, det var skönt, fortsätter han.


Har du någonsin varit bättre än vad du är nu?

– Jag tycker att jag haft en ganska jämn nivå de senaste tre åren men jag har kanske höjt mig ytterligare ett snäpp det här året. Jag kan inte peka på något särskilt som är bättre utan det känns som helheten har höjts, jag tror att erfarenheten är viktig, säger han. 


I morgon är det match mot IFK Norrköping. BK Häcken förlorade bägge mötena med östgötarna i fjol, vilket gör att Norrköping har åtta raka allsvenska segrar mot Bollklubben.

– Vi har haft problem med dem länge så det vore skönt att bryta den trenden. Det är en svår bortamatch men det känns som att vi är väl förberedda och vi tror oss veta vad de kommer med för vapen. Vi har en bra känsla i laget och det var skönt att få komma igång med tre poäng senast. Första delen av matchen mot Hammarby tycker jag dessutom var en av våra bättre i år.


Ahmed Yasin och Alexander Faltsetas är avstängda i morgondagens match. Hela truppen mot Norrköping nedan.


IFK Norrköping – BK Häcken

Avspark: 15.00, Östgötaporten

Truppen: Peter Abrahamsson, Christoffer Källqvist, Joona Toivio, Oskar Sverrisson, Johan Hammar, Godswill Ekpolo, Adam Andersson, Rasmus Lindgren, Juhani Ojala, Erik Friberg, Nasiru Mohammed, Gustav Berggren, Paulinho, Daleho Irandust, Alexander Jeremejeff, Viktor Lundberg, Ali Youssef och Kwame Kizito.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.