Herr
2020-08-25 11:45:00
Adnan Maric lämnar BK Häcken

Adnan Maric lämnar BK Häcken. Mittfältaren och klubben är överens om att bryta kontraktet, som skulle ha gått ut efter säsongen.


Adnan Maric kom till Bollklubben i vintras och skrev ett ettårskontrakt efter en tuff period i walesiska Swansea. 23-åringen gjorde avtryck direkt i sin allsvenska debut, i hemmapremiären mot Malmö FF, då han som inhoppare nådde högst och skarvnickade fram bollen till Joona Toivio som kvitterade till 1–1 i slutminuterna.

Men det blir bara en halv säsong på Hisingen, då parterna kommit överens om att bryta avtalet i förtid.

– Jag är tacksam över min tid här. Det var inte en lång period men under den tiden har jag träffat på massa bra människor i klubben och runt den. Jag kom från en jobbig situation och kom in i gänget här snabbt och har känt mig bekväm och trygg. Jag har känt mig glad, helt enkelt. Men ibland måste man gå skilda vägar, för min egen skull måste jag göra något för att få spela, säger Adnan Maric.

Det blev en speciell tid i BK Häcken på grund av coronapandemin, vilket gjorde att Adnan Maric aldrig fick spela inför publik på Bravida Arena.

– Det är synd att jag inte fick spela inför fansen – det ger en annan känsla – men det kändes ändå som att de var med mig när jag spelade och att de stöttade mig. Så ett stort tack för det, säger han.

BK Häckens sportchef Sonny Karlsson om beslutet:

– Han hade kontrakt året ut och vi ville inte vara i vägen när han ville gå vidare. Han har fått känna på det här men är just nu precis utanför matchtruppen och då valde vi att vara ödmjuka och släppa honom, säger Sonny Karlsson.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved