Aisha Masaka debuterade mot Lilleström – tar nu sikte på andra halvan av säsongen - BK Häcken BK Häcken
Dam
2022-08-02 18:00:00
Aisha Masaka debuterade mot Lilleström – tar nu sikte på andra halvan av säsongen

Aisha Masaka fick göra sina första minuter i BK Häcken-tröjan mot Lilleström.

Nu siktar hon på att ta fler minuter under hösten. 

– Jag är väldigt glad över att ha spelat min första match i BK Häcken, säger Aisha Masaka.

 

Efter att ha missat större delen av säsongen på grund av skada är Aisha Masaka nu tillbaka i full träning. I träningsmatchen mot Lilleström fick hon äntligen debutera för BK Häcken.

– Jag var glad över att vara på planen. Det är min lycka. När jag är på planen så är jag väldigt glad, säger hon.

 

I matchen mot Lilleström fick Masaka en kvart på planen. På den tiden lyckades hon att komma till flera fina lägen.

– Jag skapade några chanser. Jag var nära att göra mål men det var bara några minuter. Hade jag fått fler minuter tror jag att jag hade gjort mål.

 

Nu siktar Aisha Masaka på att vara i full form till andra halvan av säsongen. Hon är också tydlig med vad hon vill, och anser sig, kunna bidra med till laget.

– Jag behöver vara stark för andra halvan och säsongen, göra mål och hjälpa laget knipa fler poäng. Jag vill hjälpa laget att göra mål och att bidra så att vi vinner varje match.

 

Senaste klubbadressen, innan BK Häcken, var tanzaniska Young Africans SC. Hon anser att det är en stor skillnad på fotbollen mellan de bägge ligorna.

– Här är fotbollen väldigt snabb och spelarna är fysiska. Jag menar inte att det saknas fysiska spelare i Tanzania men det är annorlunda. Jag vänjer mig steg för steg, jag får ta det från dag till dag, säger hon.

 

Hemma i Tanzania har hon dessutom en stor supporterbas. Hon är ett välkänt namn inom den tanzaniska fotbollen och har spelat flera A-landskamper för Tanzania – trots att hon endast är 18 år.

– Jag har spelat bra där, därför tycker de om mig. Jag spelade bra och gjorde många mål. Det är väl därför de tycker om mig, och jag tycker om dem med. Det känns bra, de ger mig kraft att kämpa. De får mig att göra bättre saker på planen, säger hon.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved
BK Häcken använder sig av cookies för att förbättra användarupplevelsen samt förbättra webbplatsens funktionalitet.