Herr
2019-05-29 15:58:25
Akademispelare flyttas upp till A-truppen

Teodor Wålemark blir näste spelare från Akademin att ta klivet upp i A-truppen. Efter sommaruppehållet är han en del av klubbens allsvenska trupp.

– Det är hur roligt som helst och något jag kämpat efter länge, säger Teodor Wålemark, 17.


Teodor Wålemark har varit i BK Häckens akademi sedan 2016, då han anslöt från Västra Frölunda. 

I vintras fick han följa med på A-lagets träningsläger i Sydafrika och han tränade med truppen till och från i ett par månaders tid. Från och med sommaren kommer han nu kunna kalla sig A-lagsspelare på riktigt.

– Jag har haft på känn att det skulle kunna bli en upplyftning men man kan ju aldrig veta så det är superskönt nu att det är klart, säger Teodor Wålemark.


Sportchef Sonny Karlsson har skrivit ett kontrakt på 2,5 år med mittbacken.

– Fortsätter han att utvecklas åt rätt håll så kan han bli bra. Han är bra på huvudet, positionssäker och funktionell med fötterna. Lite som den gamla typen av mittbackar. Han är dessutom en bra kille, säger Sonny Karlsson.


Med Teodor Wålemark så kommer BK Häckens A-trupp innehålla fem spelare som klassas som juniorer. Ett gott betyg för både klubben och akademin.

– Jag tror det är ganska ovanligt att ha såpass många juniorer i en allsvensk trupp. Det är nog första gången vi har det i alla fall, säger Sonny Karlsson.


Uppflyttningen gör också att mittbackskonkurrensen spetsas till ytterligare. Med Teodor Wålemark kommer det finnas sex mittbackar i truppen.

– Bra i sig att det är tuff konkurrens, jag måste vara på topp för att klara mig. BK Häcken har ju släppt in få mål också vilket är ett tecken på att de gör något bra. Det blir en otroligt tuff miljö men det utvecklas man av, säger Wålemark.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved