Akademi
2019-04-08 17:22:01
Akademisvepet: Dubbla segrar för akademilagen

Det blev dubbla segrar för våra akademilag i helgen. P19-laget vann mot Trelleborg efter en vändning i andra halvlek och P17-laget tog en enkel seger mot Oddevold.

P19-laget, förstärkta med A-lagsspelarna Ali Youssef och Kevin Yakob i startelvan, tog sig an Trelleborg hemma på GPA i en match där gulsvart lyckades vända från 0–1-underläge till 2–1.

Bortalaget kunde ta ledningen i 27:e minuten via Emil Johansson. Bollklubben hade några möjligheter att kvittera före paus, bland annat hade Samir Maarouf en frispark som smet precis ovanför ribban.

I andra halvlek flyttade gulsvart fram positionerna och skapade tryck på skåningarna. Utdelningen skulle komma och detta genom inbytte Alexander Nilsson. Först fixade han en straff samt utvisning på en TFF-försvarare i minut 73. Straffen förvaltade han själv och slog säkert in 1–1.

Målet gav extra energi till laget som bosatte sig på Trelleborgs planhalva sista kvarten. Segermålet kom även det genom Alexander Nilsson som i minut 84 dribblade sig förbi två försvarare på sin vänsterkant, vek in och placerade in 2–1-målet till hemmapublikens jubel. Målet betydde därmed tre sköna poäng in på kontot.

---------------------------------------------------------------------------------

P17-laget tog emot IK Oddevold på ett soldränkt Bravida Arena under söndagen. Matchen blev en ensidig historia där Bollklubben förde matchen från start till slut. Leon Kornbakk gav hemmalaget ledningen, även om domaren registrerade 1–0 som ett självmål, innan Karl Landsten smällde in 2–0 från nära håll efter en läcker framspelning av Axel Henriksson.

Oddevold reducerade direkt på avspark via en långboll som friställde deras forward som enkelt rullade in 2-1.

I andra halvlek var det i stort sett spel mot ett mål där Karl Landsten, som var på riktigt bra spelhumör, tryckte in sitt andra och lagets tredje mål för dagen innan inbytte Leonardo Farah Shahin kunde raka in 4–1-målet i öppet mål – ett resultat som stod sig matchen ut.

I nästa helg väntar en tuff bortamatch för P17-laget när man ställs mot Malmö FF.