Akademi
2019-10-14 14:12:10
Akademisvepet – en uddamålsförlust och en storseger

P19-laget förlorade i lördags mot Sirius med 4-3 och därmed är chansen att nå topp tre nu borta. P17 stod för en storstilad insats mot Bele-Barkarby och vann med hela 4-0.


P19 åkte till Uppsala i lördags för att ta sig an Sirius, ett Sirius som före den matchen inte hade tagit en enda trepoängare. Men med matchens sista spark var det hemmalaget som kunde avgöra och därmed också grusa BK Häckens möjligheter att sluta topp tre i tabellen.

– Det kändes väldigt snöpligt, vi borde åtminstone ha fått med oss ett kryss, säger lagets tränare Jesper Ljung.


Det var gulsvart som tog ledningen redan i den nionde minuten när Isaac Jonsson tjusigt skarvade in Adam Söndergaards precisa inlägg. Kvitteringen kom dock kort efteråt och Joakim Perssons nickmål var minst lika vackert som Jonssons mål.

Det oavgjorda resultatet stod sig till paus men det var Bollkubben som ledde matchen på poäng.

– Vi var det starkare laget i första halvlek men vi borde ha gjort mer av det. Vi var inte på vår bästa nivå tekniskt sett utan det blev en del enkla misstag som gjorde att vi inte riktigt kom till så många målchanser som vi hade velat, säger Ljung.


Efter var sitt mål i mitten av den andra halvleken var det BK Häcken som låg på för ett nytt ledningsmål men istället kunde Sirius ställa om och efter några tilltrasslade situationer få in bollen. Med knappa tio minuter kvar kvitterade Alexander Nilsson efter ett fint förarbete av Marcus Bärkroth. Det ledde återigen till en gulsvart offensiv men när Ture Widestrand fick sitt andra gula kort så var det hemmalaget som på de fem stopptidsminuterna etablerade tryck och kunde skapa flera fasta situationer. Och det var på en hörna som det avgörande målet kom när Sirius tryckte upp hela laget, inklusive målvakten. En trist förlust som gör att BK Häcken nu inte har chans att vara med i Nordiska Mästerskapen som spelas i november, för att nå dit hade man behövt komma topp tre i tabellen.

– Vi var inte tillräckligt ödmjuka för att göra det hårda jobbet. Det var lite som att man trodde att det skulle lösa sig ändå. Det här är något vi måste prata igenom, så att vi ser till att alltid vara 100 procent oavsett motstånd, säger Jesper Ljung.


P17 var i Barkarby i går och vann alltså med 4-0 efter en mycket väl genomförd match som även innehöll ett riktigt drömmål av Elias Lotfi.

– Vi vann mot ett lag som har varit starka på hemmaplan och vi spelade bra fotboll. Dessutom visade Elias att han är tillbaka, jag kan inte vara annat nöjd, säger P17-lagets tränare Hristijan Cvetkovski. 


Hemmalaget satte en rejäl press på gulsvart från start men efter att ha rett ut den inledande stormen var det BK Häcken som tog över taktpinnen. Bele-Barkarbys hårda och aggressiva presspel bet inte när Bollklubben med lugn och självförtroende kunde spela sig förbi hemmaspelarna.

– Taktiskt spelade killarna väldigt bra och de var disciplinerade genom hela matchen. Vi visste att de skulle sätta en hög press så vi såg till att vara övertaliga centralt och vår lite annorlunda formation för dagen fungerade perfekt, säger Hristijan Cvetkovski. 


Edward Holmén och Max Gummesson gjorde var sitt mål i den första halvleken och Axel Henriksson nickade in trean med 20 minuter kvar, vilket dödade matchen. Det var Elias Lotfi som avslutade målskyttet och som han gjorde det. Han fick bollen och dribblade sig förbi sex hemmaspelare innan han avslutade soloräden med ett fantastiskt vänsterskott. Det här var hans andra inhopp efter att ha varit borta i 1,5 år på grund av skada och han imponerade på sin tränare.

– Ett fantastiskt moment för honom, en av de bästa spelarna i serien visar att han är tillbaka.  Väldigt imponerande att han inte tappat sitt självförtroende och sin bollkontroll. Han får det att se lätt ut, säger Hristijan Cvetkovski.


Redan på onsdag är det match igen när den uppskjutna bortamatchen mot Malmö ska spelas.

– De slåss för SM-guldet och vi vill visa upp att vi är det bättre laget även om vi inte ligger i toppen. Det blir en bra och kul match avslutar Hristijan Cvetkovski.

BK Häcken
BK HÄCKEN 2019 | All Rights Reserved