P17 P19
2019-05-20 14:53:51
Akademisvepet: Kryss för P19 men P17 vann och gick upp i topp i tabellen

Bägge våra akademilag spelade på bortaplan i lördags. P19 mötte Elfsborg på Borås Arena och det blev delad pott efter en match där lagen hade varsin halvlek. P17 åkte till Trelleborg för att försöka ta årets sjätte seger och efter en spännande match kunde gulsvart ta en skön 1-0-seger och därmed tog man också över serieledningen.

P19 hade en tuff uppgift framför sig när man åkte till Borås för att ta sig an obesegrade IF Elfsborg på Borås Arena. Bollklubben rivstartade dock matchen, visade prov på fint spel och skaffade sig omgående ett spelmässigt övertag. Det skulle också ge utdelning när Alexander Nilsson och Samir Maarouf kunde göra både 1-0 och 2-0 innan pausvilan. Men i andra halvlek kom Elfsborg ut som ett nytt lag och istället var det boråsarna som styrde över händelserna i matchen. Förra årets skyttekung, Jack Cooper Love, reducerade till 1-2 och hemmalaget fortsatte att ligga på för en kvittering. Och upphämtningen skulle fullbordas när Jesper Sandberg-Hesselgren kvitterade till 2-2. Slutet blev spännande med ett par farliga målchanser för hemmalaget, men det oavgjorda resultatet stod sig och med tanke på att lagen dominerade varsin halvlek så kändes kryss som ett rättvist resultat.

P17 åkte buss ner till Trelleborg på lördagsmorgonen för att försöka ta sin sjätte seger så här långt och i så fall skulle man också ta över serieledningen. Och efter 90 tuffa minuter hade man lyckats med bägge de delarna men det blev ingen enkel match. Matchens enda mål kom i matchminut 20 när Albin Gashi påpassligt var framme efter en hörna som Leon Kornbakk först nickat i stolpen. Detta var Gashis fjärde mål på tre matcher och han var självklart nöjd efter segern.

– Vi fick en bra start på matchen där vi kontrollerade tempot och händelserna och vi fick också ett ganska tidigt mål. Trelleborg gjorde det dock svårt för oss då de spelade väldigt kompakt och letade efter kontringsmöjligheter. Det blev lite nervöst i slutet, men det känns väldigt skön med seger och serieledning, säger matchhjälten.