Akademi
2019-04-15 20:46:05
Akademisvepet: Seger på tilläggstid för P19-laget

P19-laget tog i helgen en tung trepoängare när laget besegrade Kalmar FF på Bravida Arena med 4-3. Högerbacken Jakob Hedenquist klev fram och satte segermålet på tilläggstid.

– Det var verkligen ren glädje att se bollen gå in, säger matchhjälten direkt efter slutsignalen.

Bollklubben fick en smakstart på matchen när Kevin Yakob gjorde 1–0 redan i fjärde minuten. Kalmars notoriske målskytt Edvin Crona kunde dock kvittera strax därpå.

Ali Youssef var på spelhumör och efter en soloprestation där han kommit förbi fem försvarare blev han fälld och domaren pekade på straffpunkten. Fram klev Yakob och satte sitt andra mål för dagen – 2–1 redan i matchminut 18.

Samir Maarouf utökade till 3–1 i andra halvlek innan Crona gjorde bortalagets och sitt andra mål i matchen i minut 64. I minut 81 kom kallduschen då Johan Arvidsson slog in 3–3-målet.

Dock kunde Bollklubben resa sig och ta tre sköna poäng efter en målrik och dramatisk match.

– Det är otroligt sköna tre poäng. Det är en riktig bra hörna av Benjamin Toledo som jag bara behöver knoppa in med huvudet, säger Jakob Hedenquist.

------

P17-laget åkte dessvärre på en kalldusch borta mot Malmö FF under söndagen.

MFF som inlett P17-Allsvenskan med att kryssa mot Örebro SK och Halmstads BK var på jakt efter sin första seger. Anförda av den 15-årige anfallaren Isak Bjekebo tog de himmelsblå kommandot i matchen där hemmalaget inom loppet av två minuter gick upp till 2–0 efter två snabba spelvändningar.

Bjerkebo kunde sedan göra 3–0 innan Sebastian Lagerlund reducerade och väckte hoppet för Bollklubben i minut 39.

I början av andra halvlek kunde dock Isak Bjerkebo göra sitt tredje mål och därmed punktera matchen som slutade 4-1 till MFF.